A vadászok öt év alatt 1250 tonnányi hulladéktól szabadították meg a természetet

A vadászok öt év alatt 1250 tonnányi hulladéktól szabadították meg a természetet

A Szlovák Vadászkamara Vadászati és Környezetvédelmi Bizottsága a HALALI televíziós magazin szerkesztőségével együttműködve 2019-ben felhívást hirdetett Tiszta vadászterület = tiszta természet címmel. Az első évben a vadászok a felhívás kevesebb mint 3 hónapja alatt közel 250 tonna hulladékot gyűjtöttek össze.

Tavaly ez az érték már meghaladta a 400 tonnát. A Tiszta vadászterület = tiszta természet kezdeményezés elindítása óta közel 250 szervezet vett részt egy vagy több alkalommal az eseményen. A sikeres 5 év alatt a vadászok összesen több mint 1250 tonna hulladékot gyűjtöttek össze.

Hírdetés

Nagy örömünkre szolgál, hogy ez a tevékenység nemcsak a vadászok körében örvend egyre nagyobb népszerűségnek, hanem ez az egyik olyan tevékenység a vadászat kapcsán, amelyben a lakosság, a gyermekek, az iskolák, az önkormányzatok és a településeken működő valamennyi önkéntes szervezet nagy örömmel vesz részt. Ez a kezdeményezés egyben társadalmi esemény is lett, ahol a sikeres munka után a vadászok ízletes vadételeket készítenek a résztvevőknek, foglalkozásokat tartanak és apró ajándékokkal kedveskednek a gyerekeknek. Az 5 év alatt több mint 14 000 ember vett részt ezeken a rendezvényeken, és a tevékenység évről évre egyre népszerűbb.

2024-ben, február 1-jétől 2024. december 31-ig meghirdetjük a projekt VI. évfolyamát, és várakozással tekintünk a közösen elért eredmények elé. A Szlovák Vadászkamara a vadászok számára a rendezvény lebonyolítása után 60 euró összegű anyagi hozzájárulást is biztosít a Vadászatfejlesztési Alapból. A hozzájárulás ösztönzésül szolgál a vadászok számára, hogy tájékoztassák a vadászkamarát  a hulladékgyűjtő rendezvények megszervezéséről. Bár ez az összeg természetesen nem fedezi a saját költségeiket, de a frissítőkre, a hulladékgyűjtéshez szükséges üzemanyagra, műanyag zsákok beszerzésére vagy a munkavédelmi felszerelésekre, évente átlagosan 4000 eurót fizetünk ki a vadászatra jogosultaknak. További információkért a részvétel módjáról a Szlovák Vadászkamara weboldalán tájékozódhatnak.

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »