A V4 egy működőképes projekt!

A V4 egy működőképes projekt!

A szlovák és a lengyel külügyminiszter, Juraj Blanár és Radoslaw Sikorski az Észak-atlanti Szövetség csütörtöki washingtoni csúcstalálkozójának alkalmával létrejött kétoldalú megbeszélésükön kifejezésre juttatták, hogy szándékukban áll folytatni az intenzív dialógust a V4-es együttműködéssel kapcsolatban. Erről a külügyminisztérium kommunikációs osztálya tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

A találkozón a miniszterek megvitatták a biztonsági együttműködést és a V4-es partnerséget érintő kérdéseket, ahol július 1-től Lengyelország vette át az elnöki tisztséget.

„A V4 keretén belül olyan témákban működhetünk együtt, melyek tekintetében azonosak az érdekeink, legyen szó migrációról, vagy a kohéziós és agrárpolitikáról.

– tájékoztatott a szlovák diplomácia vezetője.

Hírdetés

Szlovákia és Lengyelország jelentős szerepet vállalhat Ukrajna háború utáni újjáépítésében is.

„Szeretnénk aktívan részt venni keleti szomszédunk, Ukrajna újjáépítésében, melynek Lengyelország is megkülönböztetett figyelmet szentel. Ezen a területen is látjuk a partnerségünkben rejlő lehetőségeket, akár a határon átnyúló infrastruktúra fejlesztése, akár a szlovák és lengyel vállalkozások együttműködése keretében, vagy más konkrét tervekben” – tette hozzá Blanár, kiemelve, hogy a partnerek megegyeztek a lengyel miniszter pozsonyi, illetve a szlovák diplomácia vezetője hivatalos varsói látogatásának megszervezésében is.

A lengyelországi Rydultowy város szénbányájában csütörtökön történt szerencsétlenség kapcsán Blanár együttérzését fejezte ki és felajánlotta a szlovák mentőegységek segítségét.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »