A TV2 hírigazgatója újra megcsináltatná a botrányos Soros-anyagot

A TV2 hírigazgatója újra megcsináltatná a botrányos Soros-anyagot

Noha hatottak rá a személyét ért támadások, nem hátrál meg Kökény-Szalai Vivien. A kormánypárti TV2 hírigazgatója a kormánypárti Figyelőnek adott interjút.

„Természetesen” – szögezte le kétséget kizáróan Kökény-Szalai Vivien a Figyelőnek adott interjúban arra a kérdésre, hogy újra megcsinálnák-e a Tények „Soros megölte volna az anyját” felirattal leadott anyagát.

A TV2 hírigazgatója szerint a pártállami kultúrpolitikát idézi, amikor egyesek meg akarják mondani, mi a televíziózásban a helyes és mi a helytelen, mi a jó és mi a rossz. „A törvényt be kell tartani, ezen túlmenően széles a mozgástér” – tette hozzá. 

http://mno.hu/

Hírdetés

Az interjúban beszélt arról is, hogy (akkor még) a Story magazin főszerkesztőjeként óriási kihívásnak, hatalmas lehetőségnek találta Dirk Gerkens felkérését a hírigazgatói pozícióba, megjegyezve, hogy a pénz nem számított. Az őt ért támadásokról azt mondta, „volt pár kifejezetten megalázó írás, a média világa érzelemgazdag műfaj, egy érzéketlen ember itt nem tudná megállni a helyét”. Ugyanakkor hálás a kritikákért, mert mint fogalmazott, „ütésálló páncélt kaptam”.

Úgy látja, azért sem jelentett gondot, hogy nem volt hírigazgatói múltja, mert „Dirk és Andy is olyan szórakoztató hírműsorokat akart készíteni, amelyek technikai igényükben és tartalmukat tekintve megfelelnek a 21. századi televíziózásnak”. A TV2 hírigazgatója hozzátette, „ha a bulvárt nem pejoratív értelemben használjuk, akkor olyan eszközökkel élünk, amelyek az anyag szövegezésében, képi világában, címében, mondanivalójában az érzelmekre hatnak”.

A TV2 híradójával kapcsolatban azt mondta, „a Tények karakteres, bevállalós műsor, megvan a saját véleménye a világról, az, hogy ez egyeseknek nem tetszik, azzal semmi baj. A szólásszabadság és a sajtószabadság azonban minden szereplót megillet, nem csak a média egy részét”. Szerinte kettős mércét alkalmaznak velük szemben.

Szólt arról is, hogy a külföldi csatornák közül a Fox News áll hozzá a legközelebb, amikor megújították a Tényeket, ez a híradó volt az, amit szerettek volna követni. Szerinte ez meg is valósult.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »