A tudósok állítása szerint ősi technikai fajok élhettek a Földön az emberiség előtt

Korábbi őshonos technikailag fejlett fajok alakulhattak ki az ősi Földön vagy egy másik égitesten, mint amilyen az üvegházhatás előtti Vénusz, vagy az ősi Mars volt. A kutató megjegyzi, hogy a Földön az erózió és a lemeztektonika elpusztíthatta a bizonyítékokat, ha egyáltalán egy ilyen ősi idegen faj létezett bolygónkon évmilliókkal, vagy talán évmilliárdokkal ezelőtt. A földön kívüli technológiai ismertetőjegyek várhatóan roppant régiek, ami behatárolja azokat a helyeket, ahol még mindig fellelhetők a Mars vagy a Hold felszíne alatt, illetve a külső Naprendszerben.

 

 

Az egyik leggyakrabban felvetődő kérdés a Földdel kapcsolatban kétségtelenül ez: Egyedül csak mi vagyunk odakint?

A fajunk az első és az egyetlen az univerzumban? Vagy van rá esély, hogy az élet kialakulhatott – és még mindig létezik – valahol az univerzumban, talán valahol a saját naprendszerünkben?

 

Az egyik tudós úgy véli, hogy végül megtalálhatja a választ.

 

 

A folyamatban lévő űrmissziók igyekeznek a naprendszerünkön belül az élet jeleire bukkanni, de vajon ezek a küldetések fellelhetik egy olyan technikai civilizáció életének nyomai is, amely előttünk létezett a naprendszerünkben? Jason Wright, a Pennsylvaniai Állami Egyetem asztrofizikus és csillagász adjunktusa szerint a válasz igen.

 

Wright tanárúr szerint az idegen „technikai” civilizációk valaha létezhettek naprendszerünk egyik bolygóján, s végül nyom nélkül el is tűnhettek.

 

A „Korábbi Őshonos Technikai Fajok” címet viselő tanulmányban Wright professzor azzal áll elő, hogy az ősi idegenek akár még a Marson, a Vénuszon és a Földön is élhettek.

 

A tudományos dolgozat, mely itt: arXiv került publikálásra, állítja: Egy korábbi őshonos technikai faj is kialakulhatott az ősi Földön vagy egy másik bolygón, mint amilyen az üvegházhatás előtti Vénusz vagy egy nedves Mars.

Azonban, ha ezek a fejlett idegen civilizációk léteztek valaha a naprendszerünkben – talán mg a Földön is –, akkor a létükre irányuló bizonyítékok valószínűleg mostanára már eltűnhettek.

 

Amennyiben az ősi idegenek népesítették be a Földet a távoli múltban, akkor a kérdésünk lehetne, hogy HÁNY ÉVE?

Vajon hány évvel ezelőtt élhetett itt egy ilyen faj? A komplex életforma elterjedt a Földön a kambriumi robbanás óta, melyre 540 millió éve került sor; a korábbi időkből a kövületek csak sokkal kevesebb organizmust tartalmaznak, mint amilyenek az egysejtűek és azok telepei. Akkor elvárhatnánk, hogy bármilyen korábbi intelligens faj ne legyen idősebb ennél az eseménynél.

 

 

Miként a szakértő megjegyzi, ha az idegenek léteztek a távoli múltban a Vénuszon, akkor a civilizációjuk bizonyítéka talán teljesen megsemmisült.

Hírdetés

 

„Az elsődleges nyitott kérdések egyike az asztrobiológiában az, hogy vajon van-e fennálló vagy elmúlt élet valahol a Naprendszerben. A munka nagy részébe beleértendő, hogy mikrobás vagy legjobb esetben unintelligens életet keresünk, még ha technikai leleteket sokkal könnyebb is találni. De ha korábbi technikai – talán űrutazó – faj alakult ki valaha a Naprendszerben, akkor előállíthatott olyan leleteket vagy más technológiai jegyeket, melyeket egészen napjainkig fennmaradhattak. Ez pedig azt jelenti, hogy a Naprendszer SETI leletei szolgáltathatják az utat az asztrobiológia kérdésének megválaszolásához.” – írja Wright professzor.

Ráadásul, Wright professzor megjegyzi, hogy a Földön az erózió és a lemeztektonika el is tűntethette a bizonyítékokat, ha egyáltalán egy ilyen faj évmilliókkal korábban itt létezett.

 

„A fennmaradt őshonos technikai jelektől elvárható, hogy rendkívüli korúk legyen, ami behatárolja azokat a helyeket, ahol rájuk bukkanhatunk a Mars és a Hold felszíne alatt, vagy a külső Naprendszerben” – írja Wright professzor.

 

Ha Földön vannak fejlett idegen civilizációra utaló nyomok, akkor a létezésükre utaló bizonyítékok valószínűleg a Föld alatt találhatók.

 

 

Wright professzor a dolgozatában ezt írja:

 

„A felszín alá temetett struktúrák túlélhették és felfedezhetők amennyiben nem szenvedtek el olyan sérülést, hogy mesterséges sajátosságuk elpusztult volna. Pusztán a megrongálódásuk tehetné működésképtelenné őket, de lehet, hogy még mindig felismerhetően technikai jellegűek. Találgathatjuk, hogy ezeken a bolygókon a felszín alatt különféle okoknál fogva létrehozhattak-e településeket és bázisokat, s ha igen, akkor manapság még felfedezhetők-e.”

 

Wright professzor, aki nagyon vitatott témát feszeget, úgy vélekedik, hogy a jelen korszakban az űrarcheológia gyarapodó területe egy napon segítségünkre lehet az „ősi idegenek” bizonyítékainak feltárásába.

 

Az ősi Mars az egyik helyszín, ahol valószínűleg ősi idegeneket találhatunk.

 

Ahogy Wrigth professzor megjegyzi, az ősi Mars valószínűleg folyékony felszínnel rendelkezett és lakható volt. Ily módon gyakran a legvalószínűbb helyként veszik számításba amikor földön kívüli életre utaló bizonyítékot keresnek a Naprendszerben. Következésképpen a Föld után ez talán a legvalószínűbb otthona egy korábbi őshonos technikai fajnak.

 

„Ilyen felfedezések megtörténhetnek az űrrégészet kibontakozó területének eszközei segítségével, melyek közé az űrben található emberi leletek kutatása, felfedezése és magyarázata is beletartozik. Talán a legvalószínűbb, hogy a bolygók felszínének geológiai vizsgálatára szolgáló képalkotás és felszíni radar tárhatja fel az eltemetett építmények és más tárgyi leletek nyomait.” – vonta le a konklúziót Wright professzor.

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancient-code.com/scientist-claims-ancient-technological-species-may-have-lived-on-earth-before-humans/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »