A tudatos vásárlók a szellőztetést választják

A tudatos vásárlók a szellőztetést választják

A Tudatos Vásárlóknál fontosnak tartjuk, hogy ismerjük a véleményeteket, hozzáállásotokat, szokásaitokat, mindennapi döntéseiteket. Ezért a Facebookon időről időre szavazással kérdezzük meg követőinket egy-egy fenntarthatósági dilemmáról. Az első #gyorskörben arra voltunk kíváncsiak, milyen megoldást választanak, választotok az otthoni levegő frissítésére?

Itt a tél, kint tombol a hideg, bent a lakásban viszont jólesne a kellemes, friss illatú levegő. Télen, hogy ne szökjön ki a meleg, amúgy is kevesebbet szellőztetünk, de mint annyi minden mást, a COVID-helyzet otthonaink levegőjére is hatással van. Többet és többen vagyunk otthon, sokunk lassan egy éve csak a bevásárlás és a gyerekek begyűjtése miatt mozdul ki nap nap után a lakásból. Ehhez jön még, hogy otthon is ebédelünk, és emiatt, többször főzünk is.

Nem meglepő hát, hogy a lakás levegőjének minősége idén télen hatványozottan érint valamennyiünket. Tudatos vásárlóként számunkra a hagyományos légfrissítők vagy bármilyen vegyszeres illatosítás nem opció, marad hát két egyszerű eszköz.

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél számtalan terméket teszteltünk már, a légfrissítő spray-k tesztje után viszont csak annyit mondhatunk: ez az a terméktípus, ahol képtelenség rangsort felállítani, akár az egészségünket, akár a környezeti károkat nézzük csak rossz és rosszabb verziója létezik. A légfrissítő, mint termék használata egy tévút: nevével ellentétben nemhogy nem frissíti a lakásunk levegőjét, hanem épp ellenkezőleg – szennyező anyagokat szórhat szét otthonunkba. A légfrissítők hatásairól részletesen alábbi cikkünkben írtunk.

Van otthon egy termék, amiből tuti, hogy rosszat használsz

Hírdetés

Hogy kiderítsük, mi a megoldása a fenntarthatóság iránt érzékeny olvasóinknak, január elején feltettük Nektek a kérdést a Facebook oldalunkon. Ti mit használtok szagok ellen? Illóolajat párologtattok vagy inkább szellőztettek? Az illóolajra -vel, a szellőztetésre -kal lehetett szavazni.

Azt kell mondanunk, hogy a szellőztetés-pártiak messze többségben vannak.

Sokan hozzászólásban osztottátok meg velünk a véleményeteket – ennek is nagyon örülünk. Itt is az látszik, hogy szagok ellen, hogy friss legyen a lakás levegője a legtöbben szellőztettek. Az illóolajokat, ahogy a legnépszerűbb hozzászólás írja, „nem a szagok ellen, hanem terápiás hatásuk miatt” használjátok.
(function(d,s,id,u){ if (d.getElementById(id)) return; var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0], t = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); js=d.createElement(s); js.id=id; js.async=1; js.src=u+’?’+t; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs);}(document, ‘script’, ‘os-widget-jssdk’, ‘https://www.opinionstage.com/assets/loader.js’));

 

A Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. Azonosító: ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles

The post A tudatos vásárlók a szellőztetést választják appeared first on Tudatos Vásárló.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »