A tragédiák után újjáépítik az Omegát

A tragédiák után újjáépítik az Omegát

Nem Omega emlékzenekart, hanem egy új együttes szervezek Omega Testamentum néven – mondta Trunkos András. A zenekar menedzsere jelezte: a legnehezebb feladat énekest találni ebbe a formációba.

Az elmúlt másfél év sorozatos tragédiái miatt megszűnt az Omega. A Blikk összefoglalója szerint 2020 novemberében elhunyt a banda legendás billentyűse, Benkő László, pár nappal később a korábbi basszusgitárosuk, Mihály Tamás, tavaly decemberben pedig a kultikus frontember, Kóbor János halt meg, míg Molnár György Elefánt súlyos betegséggel küzd, nemrég operálták.

A lap szerint azonban az együttes nem szűnik meg, de legalábbis Omega Testamentum néven újjáalakul. Az új tagokkal mindenképpen együtt zenél majd Debreczeni Ferenc, azaz Ciki és a korábbi kisegítő gitáros, Szöllőssy Kata is.

Hírdetés

„Omega Testamentum néven szeretnék összehozni egy zenekart, amelyben Ciki benne van, Kati is benne van, és megtaláltam a gitárost, akit úgy hívnak, hogy Maróthy Zoltán” – sorolta Trunkos András, a zenekar menedzsere, aki Boros Lajos és barátai Lali király csütörtöke című műsorában mesélt arról, milyen tervei vannak az Omega-életművel kapcsolatban.

„Semmiképpen nem emlékzenekart csinálok az Omegának. Összerakok úgy öt embert, vagy ha kell, többet is, akik az Omega-életműből a legnagyobb klasszisokat játsszák az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis albumokról, illetve a Meckyvel nemrég közösen elkészített Testamentum című lemezről” – árulta el Trunkos.

A menedzser szerint a legnehezebb feladat énekest találni ebbe a formációba: „Engem az nem érdekel, ha valaki eljátssza a Gyöngyhajú lányt rosszul. Szeretném átadni azt az értéket, amely az Omegában benne van. Fogalmam sincs, ki lesz az énekes.

A menedzser persze nem egyedül dönti el, ki zenéljen az új Omegában, hiszen a dobok mögött ülő Debreczeni Ferencnek is van szava, neki kell megtalálnia a közös hangot az új emberekkel, akik azok helyére lépnek, akikkel ötven évig zenélt együtt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »