A tragédia előtti felvételt hozott nyilvánosságra az ügyészség a Veronában balesetet szenvedett buszról

Az olasz ügyészség nyilvánosságra hozott egy benzinkúton készült videofelvételt, amelyen a Veronánál balesetező busz látható nem sokkal a tragikus ütközés előtt.

Nicola Scalabrini ügyész arról beszélt a L’Arena című olasz lapnak, hogy a most nyilvánosságra hozott felvétel fontos bizonyíték a hatóságok kezében. A videó alapján egyértelműen beazonosítható, hogy ki vezette a járművet, és a közlekedési szakértőknek egyéb értékes információval is szolgált.

Girolamo Lacquaniti rendőrparancsnok szerint a szakértők már megállapították, hogy a busz körülbelül 80 kilométeres átlagsebességgel haladt, azt azonban továbbra sem tudják megmondani, hogy a sofőr esetleg elaludt, vagy netán rosszul lett-e vezetés közben.

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239209&hash=e6e5e9380e1edd68&sd

Az áldozatok hazaszállítása egy napot késik. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap bejelentette: szombat hajnalban tudnak elindulni a veronai buszbaleset áldozatainak földi maradványaival Magyarországra. Hozzátette, a temetkezési vállalat három autója csütörtökön megérkezett a helyszínre.

Hírdetés

Öt kórházból veszik át a holttesteket, és a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően hermetikusan, cinkkel kell lezárni a koporsókat, ami hosszabb folyamat az előzetesen kalkuláltnál. A holttesteket a Honvédkórházba szállítják, a hozzátartozókat előzetesen egyeztetett időpontban, a tervek szerint vasárnap reggel kilenc és délután négy között fogadják.

A két válságos állapotban, mesterséges altatásban lévő sérült egyike bőrátültetésen esett át, az orvosok szerint a körülményekhez képest sikerrel. A hazaszállítása legfeljebb hónapok múlva lehetséges.

Megszólalt a veronai baleset helyszínén segédkező egyik pszichológus. Dr. V. Komlósi Annamária a Bestnek elmondta: az olyan helyzet, mint a veronai tömegkatasztrófa, az átlagemberek 80-85 százalékánál sokkos állapotot idéz elő, ami a legkülönfélébb reakciókban jön elő.

– Az életben maradtak hozzátartozói például felfokozott cselekvőkész állapotba kerülhetnek. Azonnal tenni akarnak: kocsiba ülnek, a helyszínre rohannak, még ha sok száz kilométert kell is megtenniük egyhuzamban. Aztán a helyszínre érkezve jön a kimerülés, felszínre törnek az érzelmek, megmutatkozik a stressz hatása. Ezt nekünk mind látni és kezelni kell – mondta a pszichológus.

(Bors)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »