A törvényes határidőknek megfelelően kihirdette ki Kollár az előrehozott választás időpontját

A törvényes határidőknek megfelelően kihirdette ki Kollár az előrehozott választás időpontját

Vége a népszavazás és az előrehozott választás időpontja miatti cirkusznak, a szeptember 30-i választást a törvényes határidőknek megfelelően kihirdetem – jelentette be Boris Kollár (Sme rodina) házelnök a szavazást követően.

Hozzátette, július 2-a táján kell majd leadniuk a jelöltlistákat a pártoknak.

és sajnálatosnak nevezte az ellenzék képmutatását, mert se a májusi, se a júniusi javaslatához nem volt meg a 90 szavazat, majd a szeptemberi dátumot nem szavazta meg az ellenzék. Kollár szerint ezzel hivatalnokkormány kinevezését kockáztatták.

Hírdetés

„Nagyon örülök, hogy vége ennek a cirkusznak, az ellenzék csak a káoszteremtésre használta ki az egészet” – tette hozzá. A jelenlegi helyzetet nagyon szokatlannak nevezte, mivel a kormánypártok koalíciós szerződése általában a választás előtt fél évvel érvényét veszti. Szavai szerint a Sme rodina addig igyekezni fog együttműködni a partnerekkel.

Sérti az ország érdekeit, hogy csak szeptember 30-án lesz a parlamenti választás – jelentette ki Robert Fico, a Smer-SD elnöke a szavazás után.

Emlékeztetett, hogy a parlament még decemberben vonta meg a bizalmat a kormánytól, ráadásul az SaS szavazataira is szükség volt ehhez. Az SaS viszont a szeptemberi választás mellett szavazott, Fico szerint ezzel egészen októberig adott felhatalmazást a kormánynak. Azt állítja, a hátralévő időt az ellenzék kriminalizálására akarja felhasználni a koalíció.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »