A törökök területeket csatolnak el Szíriától

A törökök kihasználták az Afrin folyó kiszáradását, és beljebb vitték szíriai területre a szögesdrótkerítést – mondta a RIA Novostinak Szíria oroszországi nagykövete. A földfoglalásra országunk szuverenitásának megsértéseként tekintünk – idézi Riad Haddadot a Russia Today,

Idlib kormányzóság két kerületét, Qirbatot és Atmát pedig elfoglalta a hadsereg, míg Afrin városa mellett nehézpáncélosokkal vették át az uralmat területek felett – tette hozzá a diplomata.

Hírdetés

Haddad felhívta rá a figyelmet, hogy a törökök fal építésébe kezdtek, amivel az elfoglalt területeket kívánják elcsatolni. Nem igaz, hogy befejezték a hadműveleteket 2016 augusztusában lépték át a török egységek először a szíriai határt az Eufráteszi pajzs elnevezésű hadművelet keretében – emlékeztet az írás.

A lépést azzal indokolták, hogy a kurd harcosokkal, majd az Iszlám Állammal fel tudják venni a harcot. Ez a hadművelet a múlt héten befejeződött, de Ankara figyelmeztetett, hogy újabb hasonló akciók jöhetnek. Damaszkus ez elejétől ellenezte a török beavatkozást, Szíria területi integritásának megsértéseként tekintenek rá. Ankara kijelentései, miszerint befejezték a hadműveleteket, ellentmondanak a valóságnak, mondta a nagykövet, és arra figyelmeztetett, hogy legitim okaik vannak rá, hogy válaszoljanak a török agresszióra, ha nem fejezik be az akcióikat.

Híradó


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »