A török hadsereg a terroristák oldalán hadba lépett Szíriában

A török hadsereg a terroristák oldalán hadba lépett Szíriában

Basar al-Dzsafari, Szíria ENSZ-nagykövete levelet küldött az ENSZ főtitkárának és a Biztonsági Tanácsnak, amelyben kijelentette; Törökország fegyveres erői közvetlen részt vesznek a Szíriában működő terrorszervezetek támogatásában. A török hadsereg támogatóan lépett fel az Iszlám Állam offenzíváiban Szíria területén.

Dzsafari a levélben kifejtette, hogy azok a fegyveres csoportok, melyek 2011 óta háborút vívnak a szíriai állam ellen, közvetlen katonai támogatásban részesülnek regionális hatalmak részéről, beleértve az Erdogan-rezsimet is. Törökország nem nézte tétlenül, hogy a kormányerők – szövetségeseik segítségével – közel jutottak a terrorszervezet felszámolásához, és immár Szíria területén folytat hadmozdulatokat az Iszlám Állam szövetségeseként.

Dzsafari emlékeztetett, hogy Törökország a háború folyamán mindvégig beavatkozott Szíria belügyeibe, ez a beavatkozás azonban “egyre sokrétűbbé válik, beleértve a török fegyveres erők által a terroristáknak történő katonai segítségnyújtást is”.

A levél szerint Ankara a szíriai fegyveres erők ellenében segítette a terroristákat bejutni Szíria területére, és a török katonák fedezőtüzet biztosítottak az Iszlám Állam szíriai határon belépő alakulatai számára.

Hírdetés

Dzsafari a levélben kijelenti, hogy a török elnök az Oszmán Birodalom helyreállítását tűzte ki céljául, és törekszik a más országok területén élő, török etnikum által lakott területek elcsatolására. Szíria ENSZ-követe a levélben részletesen kifejti, hogy Törökország bűncselekményeket követ el azon szíriai menekültek ellen, akik az Ankara által támogatott ISIL terrorszervezet elől menekültek el. Dzsafari levele szerint az Erdogan-rezsim szervezésével a terroristák tömeggyilkosságokat hajtanak végre, és a térségben kiterjedt szervkereskedelem zajlik, az Erdogan-rezsim által irányított szervezetek “tudtával és közvetlen részvételével”.

Dzsafari felszólította a nemzetközi közösséget, hogy vessen véget Törökország szíriai menekültek elleni agressziójának. Az ENSZ-nagykövet visszahivatkozott arra az orosz gépre is, ami Szíria területén vett részt a terrorellenes műveletben, és a török légierő Szíria légterében lelőtte. Elmondása szerint nem ez volt az első eset, hogy Törökország fegyveres konfliktust vállal a terrorszervezet védelmében; a török fegyveres erők már több alkalommal összetűzésbe kerültek a szíriai kormányerőkkel, mert a török hadsereg támogatja a terrorszervezet offenzíváit.

Forrás: hidfo.ru

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, Hírek, Külföld, Valóság Tagged: hadüzenet nélkül, hibrid háború, Szíria, Törökország


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »