A tönk szélére jutott Iványi Gábor egyháza

A tönk szélére jutott Iványi Gábor egyháza

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke szerint a folyamatos forráselvonások miatt működőképességük határára jutottak, több ezer ellátottuk sorsa forog kockán.

Iványi Gábor az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: újabb negyvenmillió forintot tartottak vissza a MET oktatási intézményei után járó normatívákból, így a tanév kezdete óta már mintegy 170 millió forintot vont el tőlük a magyar állam.

„Az oktatási államtitkárság irányukban tanúsított hozzáállását jól szemlélteti, hogy nem járult hozzá a beregi térségünk többcélú intézményét évek óta kitűnően vezető igazgatónk megbízásának meghosszabbításához sem” – közölte az elnök.

Iványi Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy

a tél beálltával, valamint a drasztikusan megnövekedett rezsiköltségek és élelmiszerárak következtében kritikus helyzetbe kerültek a MET intézményei és az egyház több ezer ellátottja.

Hírdetés

Konyháikon naponta hatezer adag ételt biztosítanak zömében hátrányos helyzetű óvodásoknak, iskolásoknak és többezer rászorulónak, „akiket sok esetben kizárólag a mi általunk osztott élelem óv meg az éhezéstől” – írta. Elkötelezett munkatársaik – fűzte hozzá – hosszú évek óta „a létbizonytalanságtól fenyegetve, hősiesen végzik feladataikat”.

Mi lesz, ha nem tudnak élelmiszert biztosítani a rászorulóknak? Mi lesz, ha nem tudnak fizetést utalni munkatársaiknak? – sorolta a kérdéseket. „Úgy tűnik, a magyar államra nem számíthatunk” – olvasható a közleményben.

A MET elnöke kitért arra is:

december 16-án, pénteken karácsonyi adománygyűjtő rendezvényt szerveznek a Dankó utcai központjukban, ahol meleg itallal, zsíros kenyérrel és ajándékokkal várják az odaérkezőket.

Hozzátette, a jótékonysági árverésre közismert személyiségek is felajánlották személyes tárgyaikat. A bevételt az egyház intézményeinek működésére és az ellátottak megsegítésére fordítják – tudatta Iványi Gábor.

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »