A tízéves Paolina temetésén felolvasták Ferenc pápa neki írt levelét

A tízéves Paolina temetésén felolvasták Ferenc pápa neki írt levelét

Édesanyja kérte a szentatyát, hogy áldja meg beteg kislányát, a vatikáni találkozóra azonban nem tudtak elmenni. Ferenc pápa levelet írt a súlyosan beteg kislánynak, amelyet november 23-án, a temetésén felolvastak.

„Drága Paolina, a fényképeid az íróasztalomon vannak, mert különleges tekintetedben ott látom a jóság és az ártatlanság fényét. Köszönöm, hogy elküldtétek a fotókat! Anyukáddal együtt olvasd el ezt a levelet, és azt a puszit, amit most ad, a pápa küldi neked” – így kezdődik Ferenc pápa levele a kis Paolina Libraróhoz, ahhoz a tízéves kislányhoz, aki súlyos betegségben halt meg novemberben.

November 23-án temették el a kislányt szülővárosában, az olaszországi Puglia régióban található Massafrában. A gyászmisét a Szent Leopold Mandićról elnevezett templomban mutatta be Michele Quaranta plébános, a város számos lakójának jelenlétében. Ott volt a polgármester, Fabrizio Quarto is, akit szintén megrendített a kislány története.

A gyászmisén Michele atya felolvasta a pápa üzenetét, amely az édesanya levelére érkezett válaszul. Paolina édesanyja arra kérte a szentatyát, áldja meg a súlyosan beteg kislányt, és imádkozzon érte. Ferenc pápa október 26-án fogadta volna őket a Vatikánban, Paolina azonban nem tudott elmenni, állapota nem tette lehetővé az utazást.

Hírdetés

„Kezem összefonódik a tiéddel és mindenkiével, aki imádkozik érted – írta a pápa. – Így egy hosszú láncot alkotunk, és biztos vagyok benne, hogy felér majd egészen az égig. Te pedig mindig gondolj arra, hogy ennek a láncnak az első láncszeme te vagy, mert Jézus ott van a szívedben. Gondolj erre! Beszélgess hát vele, beszélj neki magadról, de beszélj neki anyukádról és apukádról is, akiknek nagy szüksége van a segítségre, a vigasztalásra, amikor szembe kell nézniük ezzel a nehéz helyzettel. Biztosan nagyon ügyesen tudod majd sugallni Jézusnak, mit tegyen értük. Kérlek, ne feledkezz meg arról sem, hogy elmondd neki, mit kell tennie értem, én pedig emlékeztetem arra, amit érted kell tennie. Nagy-nagy szeretettel ölellek és megáldalak teljes szívemből, szüleiddel és szeretteiddel együtt.”

Forrás: Famiglicristiana.it; Farodiroma.it

Fotó: Farodiroma.it

Magyar Kurír
(tzs)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »