A titokzatos Mu kontinens és a magyarság kapcsolata

Amennyiben Atlantisz idejét a mai hivatalos történelem előtti időszakra datáljuk és misztikusnak tartjuk, akkor Mu elsüllyedt világának históriáját még toldjuk meg egy jókora arasszal, mivel a mai emberiség lelki fejlődésének szempontjából az időben visszafelé haladva Atlantisz, Lemúria és Mu/Mú nagy műveltségei voltak a legmeghatározóbbak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy léteztek még egyéb kisebb, mára már letűnt kontinensek is, de számottevő hatást ez a három gyakorolt a mi spirituális fejlődésünkre.

Kiemelt kép: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Book_map1.jpg

 

Az időhorizont, amit átlépünk, kb. 70 000 esztendő, s ha lefordítom Mu nevét, akkor rögtön kiviláglik a kedves Olvasó számára, hogy miért döbbenetes a léte. Ugyanis az egykoron a Csendes-óceánban virágzó Mu kultúra neve a „Nap Birodalmát” jelenti.

 

Honnan tudjuk, hogy létezett?

A szellemi látók az Akasha Krónikából ismerik Mu múltját.

Az igazságkeresők pedig először Charles-Étienne Brasseur de Bourbourg, majd Augustus Le Plongeon révén találkozhattak először Mu nevével. Később pedig az ő nyomdokait követte James Churchward és Csicsáky Jenő.

 

Le Plongeon a maják históriáját kutatva és a Madridi Kódex nevű kéziratot tanulmányozva jutott a kontinens létezésének tudomására.

 

James Churchward egy hindu főpap jóvoltából sajátította el a Naacal írást – ez egy szent nyelv volt, amit a beavatottak (nágák) használtak. Ennek a tudásnak a segítségével képes volt elolvasni az indiai Hemisz kolostorában őrzött Naacal-táblák közül néhányat, melyek az emberiség első birodalmának történelmét regélik el. Itt jegyezzük meg, hogy a Naacalok (magyarosan naakalok) is beavatás útján jutottak a tudásukhoz úgy, hogy a Mu-ról menekülők adták át nekik az égi vagy szent tudományokat. Történetesen ezeket a menekülőket az írások „magyák”-ként emlegetik.

A Naacal-táblákon nágá jelképek szerepeltek.

 

A fent említett úriemberek álláspontja abban közös, hogy a Mu nevű szuperkultúrából eredeztetik a későbbi Atlantiszt, majd az amerikai, afrikai, ázsiai, illetve közel-keleti kultúrákat. Ha tehát valaki ősműveltséget keres, akkor Mu-n megtalálja azt.

 

 

Ahogyan a katolikus Landa püspök maja kéziratokat megsemmisítő, irtó hadjáratát túlélő maja kódexek a maja kultúra eredete kapcsán egy nyugati országról beszélnek, úgy az indiai Ramayana-eposz a Naacalokat keleti szülőhazából származtatja.

Az amerikai Mexikó és az ázsiai Burma, illetve India közötti térségben azonban ma egy óceán fekszik! Tudniillik, a Csendes-óceán. Egykoron pedig Mu szigete honolt.

 

Mint említettem volt, Mu földjének lakóit magyáknak hívták. Itt jegyezzük meg, hogy a mai magyarságnak szellemi értelemben van némi közük a magyákhoz, ugyanakkor hiba volna valami közvetlen leszármazási vonalat felrajzolni. A „leszármazás” inkább hagyományőrzés és spirituális természetű, nem pedig a szigorú értelemben vett genetikai folytonosság.

Hírdetés

 

 

A magyák családja három ágra tagolódott Mu szigetén:

 

kara magyákranaga magyákraquiché magyákra

 

A kara magyák alkották a szent papi réteget, akik a birodalmat irányították. Innen a mai Dél-Amerikába vándoroltak, majd Atlantiszra, végül a Földközi-tenger vidékére érkeztek. Mindenhol kultúrákat alapítottak.

 

A naga/nága/nágá magyák a mai Ázsia felé vették az irányt. Burmába, majd Indiába és Mezopotámia vándoroltak. Tőlük származtatják egyebek mellett a sumérokat. Innen a mai Egyiptom vidékére települt egy csoportjuk, amely megalapította az egyiptomi birodalmat.

A mai magyarság ősei: a sumérok, a szkíták, a hunok, a magyarok a naga magyáktól erednek.

 

A quiché magyák egy része a mai Japán területén alapított műveltséget, míg másik csoportjuk a jelenlegi Észak- és Közép-Amerika régiójába vándorolt. Az ősi inkák kultúrája tehát folytonosságot mutat Mu műveltségével.

 

Ha nem is értünk minden tekintetben egyet a fenti elméletekkel, Csicsáky Jenő kutatásai megfontolásra és továbbgondolásra érdemesek.

 

Ha pedig hozzám hasonlóan szintetizáló, ötvöző módon gondolkodik valaki, akkor szinte azonnal feltűnhet az említett kultúrák közös gyökere és nevezője: A NAP VALLÁSA, A LÉLEKBE ÉS A HALHATATLANSÁGBA VETETT HIT, AZ ÉGI TUDÁS ÉS A SZAKRÁLIS MINŐSÉGEK KÉPVISELETE ÉS ÁTHAGYOMÁNYOZÁSA, A EMBERISÉG HARMONIKUS TESTVÉRISÉGÉNEK KIÉPÍTÉSE ÉS A KOZMIKUS REND FENNTARTÁSA.

 

Mu emléke sok lélekben továbbél. Egyszer talán a tudatra ébredésünk ezeket is felszínre fogja segíteni!

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)Bel- és Külföldi zarándoklatainkona Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott IstentiszteleteinkenSzer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)Főnix programunkonÉbresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

[email protected]

 

Száraz György

Boldog napot!

The post A titokzatos Mu kontinens és a magyarság kapcsolata appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »