A tisztifőorvos gondoskodik arról, nehogy lejárt szavatosságú ételt kapjanak a határsértők

A tisztifőorvos gondoskodik arról, nehogy lejárt szavatosságú ételt kapjanak a határsértők

Alapvetően mindent rendben találtak a szakemberek a szegedi nagyállomáson és annak környékén tartott közegészségügyi szemlén – közölte a Csongrád megyei tisztifőorvos csütörtökön a helyszínen.

Bosnyákovits Tünde közölte, az ellenőrzésre a budapesti Nyugati pályaudvaron kedden észlelt nagyszámú emésztőrendszeri megbetegedés miatt volt szükség, mivel Szegedről naponta 700-800 migráns utazik vonaton a fővárosba.

A szegedi állomás előtti terület – ahol a bevándorlók ellátását segítő önkéntesek dolgoznak – higiéniai állapota megfelelő. Az önkéntesek faháza és az abban működő hűtőszekrények tiszták, ezeket rendszeresen takarítják, és ennek dokumentálása is előírásszerű – mondta a tisztifőorvos. Hozzátette: azt is megvizsgálják majd, hogy az élelmiszer, amelyet az önkéntesek a "menekülteknek" biztosítanak, biztos forrásból származik-e, és minden előírásnak megfelel-e.

Hírdetés

A MÁV munkatársainak tájékoztatása szerint az elmúlt három hétben a Budapestre közlekedő szerelvényeket az általános takarításon kívül fertőtlenítik is. A vasúti kocsikból egy járványügyi szakember mintákat vett, ezek tenyésztési eredménye egy hét múlva várható – mondta Bosnyákovits Tünde. A tisztifőorvos hangsúlyozta, egyértelmű, hogy a fővárosban észlelt hányásos-hasmenéses fertőzés Szegeden nem bukkant fel. A vasúttárasság és az önkéntesek is folyamatos megelőző tevékenységet végeznek.

Szőke-Tóth Ágnes, a bevándorlókat segítő egyik önkéntes újságíróknak elmondta, hogy az állomáshoz érkező minden csoport után összeszedik a szemetet, és fertőtlenítik a padokat, a kézmosókat, a közterületet. Közölte, emésztőrendszeri megbetegedéssel az állomásra érkezők között nem találkoztak, a "menekültek" jellemzően kimerültek, a kánikula idején pedig gyakoriak voltak a kiszáradásos, napszúrásos esetek, az érintettek helyben vagy az egyetem sürgősségi osztályain megkapták a megfelelő ellátást.

(MTI nyomán)

A rasszista magyarok Pick szalámival mérgezték volna szegény menekülteket

Tombol a bevándorlóimádat liberális "hölgyeink" körében, az sem zavarja őket, hogy a kukában landol a főztjük


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »