A TEVA elbúcsúzik minden negyedik munkavállalójától

A TEVA elbúcsúzik minden negyedik munkavállalójától

Összesen 14 ezer fővel csökkenti munkatársainak létszámát a Teva és felfüggeszti az osztalékfizetést is törzsrészvényeire. Az izraeli óriás cég drasztikus intézkedések révén próbál talpon maradni.

A hazánkban is jelentős szerepet játszó Teva Pharmaceutical Industries globálisan több mint egynegyedével, összesen 14 ezer fővel csökkenti munkatársainak létszámát – írja a Reuters. Emellett több nagyüzemét bezárja és felfüggeszti az osztalékfizetést is törzsrészvényeire.

A világ legnagyobb generikus gyógyszergyártója, az izraeli Teva csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján jelentették be a drasztikus intézkedéseket. Korábbi sajtóértesülések még tízezer dolgozó elbocsátásáról szóltak. Ezekkel a lépésekkel kívánja hozni a társaság a 2018-ra tervezett megtakarításokat.

Hírdetés

A korábban elfogadott kétéves szerkezetátalakítási terv azt célozza, hogy 2019 végéig 3 milliárd dollárral csökkenjen a Teva költségszintje a 2017-re becsült 16,1 milliárd dolláros költségszinthez képest.

A Marketwatch tőzsdei online hírforrás szerint a sajtótájékoztatót követően indult el a TEVA részvények szárnyalása, 15 óra körül mintegy 18 százalékos pluszban álltak a papírok.

Izrael legnagyobb szakszervezeti szövetsége félnapos általános sztrájkot helyezett kilátásba vasárnapra, ami Izraelben a hét első munkanapja.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »