A test lázadása

A test lázadása

„Gondolkodásunk összekapcsol a világgal; érzéseink visszavezetnek saját magunkba. Csak az érzéseink tesznek bennünket igazán individuummá.”
(Rudolf Steiner)

Burger Barna sikeres és elismert, 51 éves, háromgyerekes fotográfus. Kortárs magyar írókról készített portrékat, 23 évig fotózta a miniszterelnököt, külföldi útjain és családi rendezvényein egyaránt. Hajdani gyermekkori álmát valóra váltva gyalogszerrel végigjárta Magyarországot, az Országos Kéktúra 1180 kilométerét. A vándorláson készült felvételeit, és a hozzájuk fűződő gondolatait egy különleges fotóalbummá formálta. Kékvándor címmel 2016 augusztusában e fotográfiák kiállítására is sor került.

Hírdetés

A fotóművész gyógyíthatatlan beteg: izomsorvadása van. „Ez a lehető legkíméletlenebb betegség, mert azelőtt meghalsz, hogy eltemetnének.” Otthonában, családja körében fogadta stábunkat. Együtt gondolhattuk végig, mi dolga van ezzel a betegséggel, hogyan lehet szembenézni a mindennapokkal, elmenekülhet-e, kitérhet-e az útból, hogyan lesz ereje végigcsinálni. Csapás vagy tanítás Barna életében az amiotrófiás laterálszklerózis?

A Lelkünk rajta október 2-i adása.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »