A Tesco után búcsút inthetünk a Lidl akciós újságjainak is

A Tesco után búcsút inthetünk a Lidl akciós újságjainak is

Már nem fogja berakni a napilapokba és hetilapokba

A Lidl felhagy az akciós termékeit tartalmazó újság berakásával a napilapokba, hetilapokba. Éves szinten ezzel 1500 tonna papírt spórol, amellett, hogy kiadásait is csökkenti. Az élelmiszerlánc évek óta csökkenti papír alapú újságainak példányszámát, amivel immár évi 6000 tonnűval kevesebb papírt használ, mint korábban.

A Lidl bejelentése alig két nappal azután érkezett, hogy hasonló lépésre szánta el magát a Tesco is. A Tesco teljesen felhagy a papír alapú, akciós termékeit tartalmazó reklámújség terjesztésével. Az akciós kínálat a későbbiekben csak honlapjukon, illetve applikációban lesz elérhető. A Tesco éves szinten 1700 tonna papírt spórol a döntéssel.

Hírdetés

A Lidl 2018-ban kezdte el a papír alapú reklámújság kapcsán a spórolást. Először annak méretét csökkentette A3-as formátumról A4-esre, amivel 1500 tonna papírral kevesebbre volt szüksége évente. Majd ezt követte az akciós újság terjesztésének leállítása a régiók harmadában, amivel további 850 tonna papírt spórolt.

Végül a háztartásokba szállított Lidl újság terjesztését számolta fel, néhány hónappal ezelőtt pedig tovább csökkentette az üzletekben elérhető reklámújságját.

DenníkN


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »