A terroristák már itt születnek: 12 éves akart robbantani Németországban

A terroristák már itt születnek: 12 éves akart robbantani Németországban

Feltehetően egy Iszlám Állam által irányított 12 éves fiú akart egy szögbombát robbantani egy német karácsonyi vásárban – írja hvg.hu a Focus Online-ra hivatkozva. A fiú már Németországban született, mégis az Iszlám Állam irányítása alá kerülhetett.

A 12 éves német-iraki fiú a Rajna-parti Ludwigshafen karácsonyi vásárában akart szögbombát robbantani. Már nem először próbálkozott, és csak azért nem sikerült neki pár nappal korábban, mert a robbanószerkezet nem robbant be.

Hírdetés

A Németországban született fiú vallásilag radikalizálódott, és feltehetően az Iszlám Állam egy ismeretlen tagja utasította a merénylet elkövetésére. A nyáron azt tervezte, hogy Szíriába utazik és ott csatlakozik az Iszlám Államhoz.

A 12 éves fiú egy hátizsákban vitte a házilag barkácsolt szögbombát a ludwigshafeni városháza közelébe, ahol a bokrok között rejtette el. A bombát egy lőporral megtöltött konzervdobozból barkácsolta, amiből egy vezeték lógott ki, körbe pedig szögek voltak ráragasztva.

Az elrejtett hátizsákot egy járókelő vette észre, és kihívta a rendőrséget, végül tűzszerészek hatástalanították a szerkezetet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »