A terroristák lelőttek egy szíriai katonai helikoptert Idlebben

A terroristák lelőttek egy szíriai katonai helikoptert Idlebben

Erdogan elnök néhány napja bejelentette, hogy támadni fogják a szíriai hadsereg egységeit, amiért korábban több török katona is életét veszítette egy szíriai tüzérségi támadás során.

Eközben a török védelmi minisztérium bejelentette, hogy az általuk ,,mérsékelt lázadóknak,, nevezett terrorista csoportok lelőttek egy szíriai katonai helikoptert Idleb kormányzóságban, Al-Nayrab városa felett, ahonnan a szíriai csapatok visszavonultak.

,,A szíriai hadsereg visszavonult Al-Nayrab településről, Idleb tartományban. És eközben tudomásunkra jutott, hogy az egyik helikopterük lezuhant a város felett.,,

A jelentés szerint a helikoptert a Nuszra Front nevű terrorszervezet lőtte le és a Sky News Arabia szerint a két pilóta életét vesztette.

Hírdetés

Az eset azután történt, miután a török védelmi minisztérium bejelentette, hogy csapataik 115 szíriai katonai pozíciót támadtak meg, melyből 101-et elpusztítottak. Ez a lépés szerintük válasz volt az egyik török bázis elleni támadásra, melyet korábban a Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége támadott.

A múlt héten nyolc török állampolgár halt meg Szíria északi részén, amikor tüzérségi támadás ért egy török megfigyelő pontot. A török hadsereg bejelentése szerint válaszcsapást mertek a szíriai csapatokra, hogy megbosszulják ezt a támadást. Ennek következtében pedig 76 szíriai katonát öltek meg.

Az esetre válaszként a török különleges erők csapatokat vontak össze a szíriai határ közelében lévő Hatay városában, ahol a helyi megfigyelők 150 török katonai járművet láttak, melyek katonai felszerelést és lőszert szállítanak.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Sputnik News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »