A terroristák célja a lakosság megfélemlítése – akkor rettegjenek ők…

A terroristák célja a lakosság megfélemlítése – akkor rettegjenek ők…

2015 óta vita tárgyát képezi, hogy terroristának minősül-e az, aki tüzet nyit egy rendőrörsre, miközben ,,Allah akbar!”-t kiabál – jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, az ECHO TV Napi aktuális című műsorában, annak kapcsán, hogy Brüsszelben ismét iszlamista terrortámadás történt. Az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmény üzenet az állam számára, hiszen annak egyik fontos szervezetéről van szó. A támadások rendszerint az Iszlám Állam és afganisztáni terroristacsoportok megrendelésére mennek végbe – tette hozzá Bakondi György.

Hírdetés

A szakértő szerint a fegyveres erőszakkal a lakosságnak azt akarják sugallni az elkövetők, hogy a rendfenntartók megtámadásától sem riadnak vissza, a civileknek pedig oka van a félelemre.

A műsorban Szabó Anett felvetésére Bakondi György Ukrajna helyzetéről is beszélt, nyomatékot adva véleményének, amely szerint az ország az illegális bevándorlók legújabb tranzitállomása. Az állam aktívan védekezik a migráció ellen, a határszakaszokat figyelik, ugyanis az embercsempészet virágzik a térségben.

A főtanácsadó a műsorban azt is elmondta, hogy az Európai Unió intézményei az illegális bevándorlást jelentősen segítik. Erre Bakondi György szerint jó példa akár a kvótarendszer terve, de a migránsvízum ötlete is. Az ENSZ egy nagyívű paktumot próbált megfogalmazni a migrációval kapcsolatban, ez azonban Magyarország számára elfogadhatatlan – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »