A terror nem áll meg a halálnál – rettegett hely lett Párizs

A terror nem áll meg a halálnál – rettegett hely lett Párizs

A péntek esti párizsi terrortámadás miatt elhalasztották Prince amerikai popsztár első olyan európai turnéját, amelynek keretében szólóban, önmagát zongorán kísérve lépett volna fel tucatnyi helyszínen, köztük a francia fővárosban.

„A Párizsban történt tragikus eseményekre tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy meghatározatlan időre elhalasztják az európai turnét” – közölték hétfőn a párizsi és a bécsi koncert szervezői. Az énekes november 24-én az osztrák fővárosban kezdte volna meg koncertkörútját. Az amerikai zenész pályafutása során először készült ilyen jellegű előadásra, bár korábban is szívesen színesítette fellépéseit szólózongorás számokkal.

A Piano and a Microphone elnevezésű európai turné Ausztrián és Franciaországon kívül érintette volna Dániát, Hollandiát, Nagy-Britanniát, Németországot, Norvégiát, Olaszországot, Spanyolországot, Svájcot, Svédországot is.

Motörhead, Coldplay, Foo Fighters, U2, Deftones

Hírdetés

A Motörhead és a Coldplay is lemondta Párizsi fellépéseit a Foo Fighters és a U2 együttes után a francia fővárost ért merényletek miatt – számolt be róla vasárnap a BBC News.

A Foo Fighters „az értelmetlen erőszak fényében” a hétfői párizsi koncertjét és európai turnéjának további állomásait is lemondta. A Motörhead rockegyüttes, amely vasárnap lépett volna fel a francia fővárosban, januárra halasztotta koncertjét.

A Coldplay egy előadásának élő sugárzását vonta vissza „a párizsi szörnyű eseményekre való tekintettel”.

A Deftones amerikai metálbanda, amely vasárnap és hétfőn is játszott volna a Bataclan klubban és már Párizsban tartózkodott a merényletek idején, ugyancsak lemondta előadásait.

Az ír U2 együttes szombaton zenélt volna Párizsban, ehelyett azonban tagjai a Bataclan klubhoz vitték virágaikat megemlékezésül. Bono, az együttes frontembere úgy fogalmazott: „ez az első közvetlen csapás a zenére ebben az úgynevezett terrorháborúban vagy akárhogy is hívják”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »