A téma hiszterizálása

A témával azért merek foglalkozva, mert senki se mer, ez pedig vonz engem.

A pedóság és a hozzá kötődő pornó akkora tabu, mint párszáz éve a boszorkányság, ez pedig súlyos hiba.

Két év kemény tapasztalatom van a témában, mivel szociális médiában cenzorként dolgoztam 2020-2022 között.

S természetesen ott is 3 fő rettegés volt a szociális média tulajdonosaiban: nehogy bárki is, jellemzően a konkurrencia, megvádolja őket a következő 3 dolog valamelyikével:

  • gyűlöletkeltéssel,
  • öngyilkos és egészségromboló magatartással,
  • pedofíliával;

miért? – mert ezzel a hárommal lehet a legnagyobb negatív hírverést kelteni. S a negatív hírvers eredménye pedig a hirdetők csökkenése, márpedig az egész szociális háló csakis ezért van: a hirdetésekért.

S míg az első két témában még volt valami igyekezet a józan ész betartására, a harmadikban a totális védelemre lett minden berendezve.

Hírdetés

Az, hogy mi a pornó a szó szoros értelmében nyilvánvaló, de ezt felnőttek esetében is tiltották. Viszont ami ezen túl volt, ott sorakoztak a teljesen abszurd szabályok.

Volt olyan kategória, hogy „nem erotikus tartalom szexualizált keretben”, amibe bele volt téve tényleg minden, a józan észnek megfelelő és az azzal teljesen szembemenő anyag is. Volt itt minden: tényleg erotikusan illegő-billegő gyerektől teljesen ártatlan videóig, ahol enyhén látszik játék közben a kövér kislány fenekének a vonala vagy ahol a gyerek magyaráz, s magyarázat közben enyhén hozzáér testéhez, ez már „simogatja magát” értelmezést kapott.

A magyarázat az volt, ennek célja a „gyerekek védelme”. Valaki – nem én, én sose igyekszem a munkahelyemet józan észre téríteni -megjegyezte: egy pedónak egy bármlyen keretezésű kisgyerek lehet erotikus, pont ahogy egy felnőtt férfi simán érezhet erotikusan egy padon ülő, semmi különöset nem csináló nőtől is. Az ilyen felvetéseke a válasz az volt „így döntöttek a központban, pont”.

A legabszurdabb: a szexualitásra utaló tevékenység. Ez magyarul azt jelenti: csók, puszi, nemi szervet, feneket nem érintő simogatás. Ennek ábrázolása felnőttek esetében szabad. Gyerekek között is szabad volt, több korláttal. Felnőtt-gyerek viszonyban viszont nulla tolerencia volt, teljesen extrém módon.

Egyrészt a bigott amerikai értelmezés alapján, ahol a 18 éves srác pedofil, mert van 17 éves barátnője. Másrészt teljesen szexualizálva mindent, erre egy valós példa. Letiltott videó: 6-7 éves lányka balletozik (ez még nem tilos: szabad a gyerektánc, ha művészeti vagy sportbeli keretezésben van), azonban ez egy balettverseny, s a kislány a száma befejezése után odamegy a közönséghez, ahol egy kinézetre 35-40 éves nő megpuszilja őt, valószínűleg az anyja, esetleg a balettoktatója. Persze tiltás: felnőtt gyereket puszil!

Erre még a cenzorokat oktató görög nemzetiségű csaj is azt mondta „baromság, akkor ezek szerint a görög gyerek-születésnapi videók 95 %-a tilos kategória”, még meg is kérdezte a vezetőséget mire jó ennyire szembe menni a józan ésszel, de azt a választ kapta „we must be on the safe side”.

2 éves munkásságom alatta az összes „gyerekpornó”, „gyerekszexualizálás”, stb. kb. 99 %-a hasonló eset volt, azaz alaptalan baromság.

A vicc persze az, hogy a gyerekek baromi gyorsan ráéreznek hogyan lehet a szabályokat kijátszani. Ha pl. a lányka szeretné magát hiányos öltözékben mutogatni, akkor az iskolája tornatermében videózza magát, így átmegy, mert akkor már „sportol a gyerek” és nem „erotizált gyerekbemutatás”, vagy kimegy valami vízpartra, ott is lehet, mert akkor meg „strandolás”.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »