A Telekom szerint nem Vajna miatt szórják ki a NatGeo-t

A Telekom szerint nem Vajna miatt szórják ki a NatGeo-t

Múlt hét pénteken írtuk meg, hogy a Magyar Telekom 2017. január 1-vel alaposan átalakítja az iptv- és digitáliskábeltévé-kínálatát. Az új csomagokból meglepetésre kikerülnek a Fox csatornái. Vagyis a Telekom előfizetői számára szűk két hónapon belül eltűnik egyebek mellett a National Geographic, a Fox, a Sky News és a Viasat Nature/History.

A Fox péntek esti közleményében elismerte, hogy nem sikerült megállapodni a szolgáltatóval, így január 1-től a csatornái valóban kikerülnek a kínálatból. Mint írták, szomorúan értesültek róla, hogy a Magyar Telekom úgy döntött, hogy 2017. január 1-től nem viszi tovább a Fox Networks Group csatornáit, „és ilyen módon nem teszi lehetővé előfizetői számára, hogy tovább élvezhessék magas színvonalú, műfajukon belül meghatározó jelentőségű csatornáinkat, a rendkívül népszerű National Geographicot, Nat Geo Wildot és Foxot.”

Hírdetés

Az átalakítás nagy nyertese Andy Vajna és a Tv2-csoport, amelynek minden újonnan indult csatornája (Humor+, Kiwi Tv és társai) bekerült a Telekom csomagjaiba. A szolgáltató azonban lapunk kérdésére adott válaszában hangsúlyozta, a „sajtóban megjelent találgatások, miszerint a TV2 Csoporthoz tartozó csatornák megjelenése miatt, egyoldalúan vette ki a Telekom a kínálatából a Fox Networks Group csatornáit, minden alapot nélkülöznek.” Vagyis Andy Vajna filmügyi kormánybiztosnak nincs köze ahhoz, hogy éppen az ő adói kerültek be a kiszórtak helyére. 

„A csatornakiosztást a Magyar Telekom, csakúgy, mint minden műsorterjesztő, évről évre a meglévő és új megállapodásai függvényében alakítja. A Magyar Telekom a Fox Networks Grouppal kétoldalú tárgyalásokat folytatott arról, hogy 2017-ben milyen keretek között tudják együttműködésüket meghosszabbítani. A megállapodás sikeressége minden esetben a résztvevő felek együttes döntésén múlik. Szemben más csatornákkal, sajnálatosan a Foxot és a National Geographic Channelt képviselő társasággal nem született olyan megállapodás, amely mindkét fél számára megfelelő lett volna. Így a Telekom megegyezés hiányában nem szerepeltetheti ezeket a csatornákat 2017-től a kínálatában.”

Hozzátették, a Fox Networks Group csatornáinak értékeit a Telekom ismeri és elismeri, ezért arra törekszenek, hogy a kieső adókat más, hasonlóan színvonalas csatornákkal helyettesítsenek. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »