A TEK kommandósai elfogták „Tureket”, az alvilág egykori rettegett alakját

A TEK kommandósai elfogták „Tureket”, az alvilág egykori rettegett alakját

A Privatkopo.info értesülése szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai pénteken, Budapesten, a Pasarét Bisztróban elfogták a „Turek” gúnynéven hírhedté vált Haris Sándort. A férfi, aki jelenleg is gyanúsítottja az 1999 tavaszán, a dunaszerdahelyi Fontana Bárban végrehajtott, tíz halálos áldozatot követelő mészárlásnak, néhány éve nevet változtatott.

Hírdetés

A TEK kommandósai fogták el pénteken, a budapesti Pasarét Bisztróban az alvilágban „Turek” gúnynéven ismert Haris Sándort, aki néhány éve új név – D. Alex – felvételével próbálta hátrahagyni bűnös múltját – tudta meg a Privatkopo.info.

A rendőrség 2020 elején nyitotta újra a Döcher György „Csontkezű” és testőre, „Bolgár Misi” ellen 1999-ben, a fővárosi Palotás Presszóban végrehajtott merénylet aktáit, mivel új információk merültek fel az ügyben.

Közel 30 éve Döchert és „Tureket” meggyanúsították előbbi barátnője, Harasztia Teodóra 1991-es megölésével, ám 1993-ban az ügyészség megszüntette az eljárást, mert a nyomozó hatóságnak csupán közvetett bizonyítékai voltak a páros ellen.

„Turek” később Szlovákiába tette át a működését, ahol többször is letartóztatták. A férfi jelenleg is gyanúsítottja az 1999. március 25-i, a dunaszerdahelyi Fontana Bárban történt mészárlásnak. A Sátor Lajos-féle maffia ellenlábasának számító bűnbanda vezérét, Pápay Tibort és kilenc emberét lőtte agyon három géppisztolyos támadó. A vádalkut kötő H. Lehel, aki később Sátor Lajost saját kezűleg végezte ki, azt vallotta a nyomozóknak, hogy a Fontana Bárban Sátor társa, „Turek” is jelen volt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »