A TEK is vizsgálja bevándorlók elhagyott telefonjait

MTI nyomán

A terrorelhárítás is vizsgálja a migránsok által, a határnál talált elhagyott telefonok tartalmát – közölte az M1 aktuális csatorna a Terrorelhárítási Központtól (TEK) kapott válasz alapján szerdán. 

Hírdetés

A TEK ezzel kapcsolatban azt közölte: feladatuk, hogy kiszűrjék a terrorizmussal kapcsolatba hozható személyeket és a lehető legrövidebb időn belül hiteles információkat szerezzenek.
 
Horváth József, a katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese az M1-nek azt mondta, a telefonokon tárolt videók és dokumentumok ajánlólevélként szolgálhatnak egy terrorszervezethez, mert tulajdonosuk meg tudja mutatni, hogy milyen irtózatos eseményekben vett részt és hogy ezektől sem riad vissza. Úgy vélte: az, hogy több százezer katonakorú, háborúkat megjárt férfi jelenik meg Európában, már önmagában egy komoly veszélyhelyzet.  
 
A telefonokat a Betyársereg a határnál tartózkodó tagjai találták, azokon pedig olyan véres jelenetek láthatóak, „hogy maguk is megdöbbentek„: élve elégetés, lefejezés, szétroncsolódott emberi testek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »