A TEK hozhatta haza Orbán fiát Ugandából

Az Index helyreigazításban közölte, hogy nem ellenőrizték alaposan az információt.

2014-ben focikarrierjét követően, 22 évesen csatlakozott egy keresztény segélyszervezethez Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia. Az Empower a Child nevű szervezetnél, Ugandában tűnt fel májusban, ahol focit tanított gyerekeknek. Nemrég a Golgota Rádiónak ezzel kapcsolatban Orbán Gáspár azt mondta: ott találkozott Jézussal, és azóta ismeri őt.

Egy Indexnek nyilatkozó forrás szerint a Gáspár családja azonban nem lelkesedett az ugandai kalandért, mivel a miniszterelnök gyermeke személyi védelem nélkül tartózkodott az országban. Ezért a Terrorelhárítási Központ hozta ki Ugandából Orbán Gáspárt – írja a portál, amely meg is kereste a TEK társadalmi kapcsolatokért felelős osztályát az ügyben.

Ők nem cáfolták, hogy a TEK segített Orbán fiának hazahozatalában. Közölték: a szervezet „a jogszabályban meghatározottak szerint a legfőbb ügyész és a miniszterelnök védelmét látja el”. Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtósát is kereste a portál, ő azt mondta, nem illetékes. Az Index a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapjára hivatkozva hozzátette: Uganda turisztikai szempontból egyébként veszélyes helynek minősül, ahová nem javasolt utazni.

Tényleg nem menekítették ki Orbán Gáspárt

A fentieket Lázár János cáfolta szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Orbán Gáspár hazatérésében semmilyen állami szervezet nem vett részt – mondta a miniszter.

Közölte: az Indexet helyreigazításra fogják kérni. „Az önmagában megérne egy misét, hogy Orbán Gáspár hogyan kerül az Index címlapjára” – mondta Lázár, aki szerint egy szó sem igaz a TEK-es hazahozatalból.

Később az Index valóban helyreigazítást közölt oldalán. „A cikkben foglalt állítást nem ellenőriztük elég alaposan” – írták, kijelentve, hogy hibáztak, amikor tényként kezelték az információt, hogy Orbán Gáspárt a TEK hozta haza Ugandából, annak ellenére, hogy ezt sem Havasi Bertalan, sem a TEK nem cáfolta. A hibáért elnézést kértek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »