A "technikai okok" miatt lemondott moziterem ellenére is levetítették A lovasíjászt a svájci jobbikosok

Filmvetítést tartottak Kassai Lajos életművéről szeptember közepén Bázelben. Az esemény főszervezője, Walter Pál Péter elmondta, még januárban, a film budapesti premierje után vette fel a kapcsolatot az egyik forgalmazóval, és hosszú szervezés után döntöttek a hétvégi vetítés mellett, ami a családosoknak és a díszvendégeknek – Chemez Farkas lovas zarándoknak és társaiknak – is megfelelő volt.

"Egy kisebb mozit béreltünk ki, ami tökéletes helyszínt biztosított volna, a film vetítése előtt pár nappal viszont a mozi ‘technikai okokra’ hivatkozva lemondta az előadást. Gyorsan kellett döntenünk, és a jobbikos baráti kör több hónapos működése alatt kialakult összetartás arra ösztönzött bennünket, hogy semmiféleképpen ne adjuk fel, és spontán szervezzük meg a vetítést" – nyilatkozta Walter Pál Péter.

A svájci szervező elmondta: "Minden tagunk valamilyen szinten kivette a részét a program sikeréből, valaki projektort hozott, valaki DVD-lejátszót, hangfalat, mások technikai hozzáértésüket adták, és volt olyan is, aki az utolsó pillanatban kibérelt vetítőtermet segített berendezni. Rengeteg stresszel járt a véglegesítés, de a vetítés utáni nézők reakciója és köszönete megérte a fáradozást. Ismeretségek születtek és tartalmas beszélgetések hangzottak el a film előtt és után is, amit szintén jó érzés volt látni. Hát még azt, ahogyan 5-6 éves gyerekek végignézték az ősi kultúránkról és múltunkról szóló dokumentumfilmet!"

"A vetítés során többen érdeklődéssel jöttek oda a Jobbik svájci működéséről kérdezve, amiről bővebb információt adtunk nemzeti érzelmű honfitársainknak. Összefoglalva: egy élmény volt részese lenni az egésznek, mert itt bizonyosodott be igazán hogy igazi baráti kör vagyunk" – fogalmazott a szervező.

(Svájci Jobbik Baráti Kör nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »