A „TechCamp” projekt lényege: polgárháború előkészítése Ukrajnában (2013-11-20)

2013. november 20-án, Oleg Carev, a Volya (a korábbi Ifjúság Pártja) képviselője, beszédet mondott a kijevi parlamentben, a Verhovna Radaban. Carev elmondotta, hogy cáfolhatatlan bizonyítékokkal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy Ukrajna területén az amerikai nagykövetség támogatásával és közvetlen részvételével, Kijevben, megvalósították a „TechCamp” projektet, amelynek a lényege egy polgárháború előkészítése Ukrajnában.

Oleg Carev, a Voya képviselője

Ebben a tervben kidolgozták, hogyan kell felkészíteni a specialistákat az információs hadviselésre, lejáratva a modern tömegtájékoztatási intézmények segítségével az állami intézményeket. Miként kell kiképezni a potenciális forradalmárokat tüntetések szervezésére és az államrend megdöntésére. Ennek a tervnek a végrehajtását az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete felügyeli. Oleg Carev parlamenti beszédében kitért arra, hogy a Volya néhány tagjának sikerült részt vennie a „TechCamp” projektben IT (information technology) specialistáknak adva ki magukat. A rendezvényen a modern média különleges lehetőségeiről adtak tájékoztatást. Az amerikai instruktorok megmagyarázták miként működnek a közösségi hálók és a különböző internet-technológiák. Ezeket fel lehet használni a közvélemény célzott befolyásolására, országszerte tiltakozások és erőszakos megmozdulások szervezésére, konfliktusok szítására, valamint az ukrán lakosság fellázítására.

Hírdetés

Az amerikai instruktorok példákkal szemléltették, hogy milyen sikeresen használták a közösségi hálókat Egyiptomban, Tunéziában és Líbiában tömegtüntetések szervezésére. A „TechCamp” program keretében 2013. november 20-ig öt sikeres konferenciát tartottak, amelyen háromszáz résztvevőt képeztek ki kormány-ellenes megmozdulások szervezésére. Ők már aktívan tevékenykednek egész Ukrajnában. Az utolsó „TechCamp” konferenciára 2013. november 14-én és 15-én Kijevben, az Egyesült Államok Nagykövetségén került sor. Oleg Carev ezután feltette a kérdést képviselőtársainak:

„A világ melyik állama engedné meg, hogy egy civil szervezet az Egyesült Államok Nagykövetségéből működhessen? Ez tiszteletlenség az ukrán kormánnyal szemben, és az ukrán nép ellen van. Kérem az ukrán alkotmányos intézményeket, válaszoljanak arra a kérdésre: elképzelhető, hogy az Egyesült Államok Nagykövetségének az alkalmazottai, akik a TechCamp konferenciákat szervezik, visszaélnek diplomáciai küldetésükkel?”

A képviselő végül hivatkozott az ENSZ 1965. december 21-én hozott határozatára, amely megengedhetetlennek minősíti az államok belső ügyeibe való beavatkozást, amely megerősíti a tagállamok függetlenségének és szuverenitásának a védelmezését, összhangban a határozat 1., 2., és 5. paragrafusával. Mindezt azért ismertettük részletesen, mert megerősíti azt, hogy Kijevben hosszú tervezés és előkészület után Washington, a NATO és az EU államcsínyt hajtott végre.

A lap szövege szerzői jogvédelem alatt áll, felhasználni csak pontos forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.


Forrás:drabikjanos.com
Tovább a cikkre »