A Tayos-barlangok rejtélyei

A Tayos-barlangok rejtélyei

Az elveszett civilizációk titkai az Andok és az Amazonas találkozásánál.

A kötet az ecuadori Tayos-barlangrendszer és az annak mélyén csillogó kincsek ellentmondásos expedícióinak részletes vizsgálata.

A Cuevas de los Tayos egy barlangrendszer az ecuadori Amazonas-esőerdőben. Nevét a tayos zsírfecskékről kapta, amelyek benne élnek.

Ezekhez a barlangokhoz számtalan titok kapcsolódik: a megmagyarázhatatlan építészeti részletektől az állítólagos átkokon és kincseken keresztül a suár bennszülöttekkel való veszedelmes találkozásokig, akik a barlangokat szent helynek tartják.

Több mint 30 évnyi kutatómunkájának anyagát, illetve saját tayos-barlangi felfedezéseinek eredményeit megosztva Alex Chionetti megvizsgálja a hellyel és az oda merészkedő felfedezőkkel kapcsolatos legendákat és rejtélyeket.

Részletesen értekezik a Tayos-barlangrendszer felfedezéséről, ami egy magyar felfedező, Moricz „Juan” János nevéhez fűződik az 1960-as években, beleértve Moricz nyilatkozatát az aranykönyvekből álló fémkönyvtár megtalálásáról. Vizsgálja a suárok szájhagyományát, azt, hogy miként lehet a térség az inka kultúra és El Dorado legendájának esetleges bölcsője.

Hírdetés

A szerző beszámol saját veszedelmes expedícióiról is, amelyeket a Tayos-barlangokba tett, s a barlangász Julio Goyén Aguadóval készített, kiadatlan interjúk alapján rekonstruálja az 1960-as, ’70-es években lezajlott felfedezőutakat, leleplezi a mormon egyház kutatását az elveszett lemezek után, a brit hadsereg látogatását, a festmények, aranyszobrok és aranycsontvázak, rézlemezek és egy kristályszarkofág megpillantását – olyan kincsekét, amelyekhez hasonlót a Crespi-gyűjteményben találtak.

A szerző részleteket közöl Stanley Hall 1976-os, gyanús felfedezőútjáról is, amelyen az űrhajós Neil Armstrong is részt vett.

A Tayos-kincsek mögött álló elveszett civilizációkat kutatva Chionetti megvizsgálja a lehetséges kapcsolatokat Atlantisszal, az idegenekkel, az ősi űrhajósokkal és az üreges Föld elmélettel; a barlang kapcsolatait hermetikus társaságokkal; azokat az állításokat, miszerint a járatrendszer több ezer mérföldre nyúlik mindkét amerikai kontinens alatt a Sziklás-hegységtől Patagóniáig.

*
„A Tayos-Barlangok Rejtélyei” című ezen kiadvány elbeszél egy valódi kalandot, ami vadabb, mint egy Indiana Jones történet, bemutatja, hogy az ősi múlt számos felfedezésre váró titkot tartogat…
*
Alex Chionetti díjnyertes újságíró, felfedező, filmes. Konzultáns producere volt számos Ősi idegenek évadnak, dokumentumfilmjeit a Fox, az NBC, az A&E, a History Channel és más nemzetközi csatornák is vetítik. Két elveszett andoki város felfedezője, a Felfedezők Klubjának tagja, a New Jersey-i Matawanban él.
*

RENDELHETŐ!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »