A tartós fogyás titka – ezeket a gyógynövényeket fogyassza

A tartós fogyás titka – ezeket a gyógynövényeket fogyassza

A drasztikus fogyókúrák soha nem tesznek jót, néha pedig kifejezetten ártalmasak is lehetnek, éppen ezért, válasszuk a mozgás, valamint az egészséges ételek mellett a gyógynövényeket!

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember úgy tanulta,  a leghasznosabb, ha kombinálja a gyógynövények hatásait. Mert ahhoz, hogy leadjuk a súlyfelesleget a zsírégetés mellett másra is kell figyelni. Például arra, hogy a fogyókúra alatt csökkentsük a savképződést.

Tehát a cél kettős: mérsékelni kell az étvágyat és csökkenteni a gyomorsavat. Ha még a táplálék felszívódását is tudjuk valahogyan lassítani, akkor garantált a siker, mert így gyomorproblémák és éhségérzet nélkül is végig tudjuk vinni a diétát.

Milyen gyógynövényeket ajánl a bükki füvesember?

Hírdetés

A mezei katángot mintha csak a fogyókúrázóknak teremtették volna. Ez az igénytelen, kora nyártól az út szélén kékellő, strapabíró kis növény inulintartalma miatt a cukorbetegek gyógyírje: olyan energiaforrás, amely nem dobja meg a vércukorszintet és lassan szívódik fel. Savcsökkentő hatásánál fogva mérsékli az étvágyat is, tehát ő lesz a fő segítségünk a diétában. .

A fehér akácvirág szintén csökkenti a savtermelést, fogyasztását Gyuri bácsi azoknak is ajánlja, akiknek a gyomorsavasság idegi eredetű probléma.

A farkasétvágyat gyakran az ingadozó vércukorszint okozza, ennek elkerülésére Gyuri bácsi a mezei katáng mellé kukoricabibét is ajánl, ami segít a vércukorszint, ezáltal az inzulintermelés kiegyensúlyozásához.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »