A tanárok még a fele sem szeretné beoltatni magát

A tanárok még a fele sem szeretné beoltatni magát

Az oktatási minisztérium összesítése szerint az általános és középiskolai tanárok 45,06 százaléka oltatná be magát, hogy elkerülje a Covid-19 fertőzést – derül ki a konzultációk első szakaszát összefoglaló pénteki tanügyminisztériumi közleményéből, amelyet az Edupedu idéz.

Hírdetés

Ez azt jelenti, hogy 292 872 általános és középiskolai alkalmazottból 131 961 nyilatkozott úgy a konzultációk első fázisában, hogy beadatná megának az oltást. Az egyetemi oktatásban valamivel nagyobb a magukat betoltatni kívánók aránya, ott az alkalmazottak 59,64 százaléka nyilatkozott pozitívan erről. Az oktatási minisztérium január 16. és február 1. között tartja a konzultáció második szakaszát, amikor az oktatásban dolgozok még jelezhetik, ha szeretnék betoltatni magukat.

A minisztérium egyébként megyei bontásban is közzétette, hogy az oktatásban dolgozók hány százaléka vállalná az oltást. Eszerint a legnagyobb arányban a Kolozs megyei alkalmazottak jelentkeztek oltásra, 54,05 százalékuk nyilatkozott erről pozitívan, míg a lista másik végén a Kovászna megyeik vannak, ott csupán az oktatásban dolgozók 28,16 százaléka gondolta úgy eddig, hogy beoltatná megát. Hargita megyében 32,32 százalék az arányuk, Szatmár megyében 43,87 százalék, Maros megyében 43,16 százalék, míg Bihar megyében 39,8 százalék. A részletes megyei kimutatás itt érhető el. (edupedu)

fotó: Kocsis B. János/ Kovászna Megye Tanácsa


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »