A tanárok dühe elérte Orbán Viktort, újabb szexuális zaklatás

A tanárok dühe elérte Orbán Viktort, újabb szexuális zaklatás

A tanárok dühe elérte Orbán Viktort – írja a francia Le Monde. Közben újabb szexuális zaklatás volt, ezúttal egy ausztriai iskolában – bevándorlók bántalmaztak diáklányokat.

Újabb szexuális zaklatás volt, ezúttal egy ausztriai iskolában. Négy 14–16 év közötti, afganisztáni és szíriai menekült egy salzburgi középiskolában három diáktársát hónapokig bántalmazta. Az iskola igazgatója szerint erről a három lány sírva számolt be. Az eset után a menekültgyerekeket kidobták az iskolából, ezért más tanintézményt kell keresniük. Az ügy azonban itt nem zárult le, mert az elkövetők megfenyegették áldozataikat, hogy úgyis megtalálják őket. Az ügyben rendőrségi eljárás indult.

Hírdetés

Továbbra is áramlik ki a tőke Oroszországból, bár a kiáramlás üteme csökken. Az orosz TASZSZ hírügynökség szerint 2015-ben 53 milliárd dollárral csökkent a külföldi beruházások értéke, ami csak egyharmada az egy évvel ezelőtti összegnek. Az orosz központi bank szerint a visszaesés az idén hasonló lesz, mint tavaly. A bank megjegyzi, hogy a tőkekiáramlás nagy részét az idén a magánhitelek visszafizetése teszi ki.

A tanárok dühe elérte Orbán Viktort – így kezdi a Le Monde helyszíni tudósítója Miskolcról a szombati tüntetések összefoglalóját. A magyarok ritkán mennek el tüntetni, de akkor keményen csinálják: Orbánéknak is visszakozniuk kellett 2011-ben az internetadó ötlete miatt. Most a tanárokkal szemben egyelőre kitart a kormány, és nem hajlandó visszavonni az ellentmondásos reformokat, de a következő választás eredményét kockáztatja, ha végleg maga ellen hangolja a tanárokat, a diákokat és a szülőket is – szól a francia elemzés.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »