A tálibokat bombázta az Egyesült Államok Afganisztánban

A tálibokat bombázta az Egyesült Államok Afganisztánban

Az amerikai légierő támadást hajtott végre a Talibán fegyveresei ellen Afganisztán Helmand tartományában. Ezzel azonban veszélybe sodorhatják a Donald Trump elnök által elért és elfogadtatott béketervet.

Az amerikai hadsereg szóvivője szerint a támadást a Talibán fegyvereseinek egy csoportja ellen hajtották végre Helmand tartomány Nahr-e Saraj települése közelében. A tálibok ugyanis azon a területen megtámadták az afgán biztonsági erők egyik ellenőrzőpontját. A Pentagon szerint a támadás csupán ,,védelmi jellegű,, volt. Ez a légi csapás volt az első amerikai támadás a Talibán ellen az elmúlt tizenegy napban.

Az amerikai katonai szóvivő szerint a táliboknak be kell fejezniük az ,,értelmetlen támadásokat,, a térségben és be kell tartaniuk azt, amit a tűzszünetben vállaltak.

Hírdetés

A tálibok az információk szerint 20 afgán katonával végeztek az elmúlt napok támadásai során. A támadás csupán órákkal azután történt, miután Trump elnök bejelentette, hogy ,,érdemleges tárgyalásokat,, sikerült folytatni a tálibokkal és Mullah Baradar nevű vezetőjükkel.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (RT.com)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »