A Szuverenisták lengyel képviselőnője von der Leyennek: börtönbe kellene menned

A Szuverenisták lengyel képviselőnője von der Leyennek: börtönbe kellene menned

Az új Európai Parlament 3. munkanapján a román Diana Sosoaca mellett egy másik debütáló nő is a figyelem középpontjába került. Az Európai Bizottság elnökválasztásáról szóló vitában, a Szuverén Nemzetek Európájának (ESN) frakciójában helyet foglaló Ewa Zajaczkowska-Hernik határozott véleményt fogalmazott meg Ursula von der Leyenről.

"Ideje, hogy valaki elmondja, mit gondol rólad az európaiak túlnyomó többsége. Óriási hiba volt Önt megválasztani az Európai Bizottság elnökévé, és egyesek még mindig másnaposak ettől a döntéstől" – mondta Ewa Zajaczkowska-Hernik az Európai Parlament szónoki emelvényéről.

A Lengyel Korona Konföderáció politikusa szerint von der Leyen az európai gazdaságot és mezőgazdaságot tönkretevő Green Deal (Európai Zöld Megállapodás) arca. Zajaczkowska-Hernik rámutatott, hogy az Európai Bizottság vezetőjének lépései oda vezetnek, hogy Európa gazdasági skanzenné alakul. "Ön az arca minden európai őrületnek, amely oda vezet, hogy mi, európaiak egyre szegényebbek leszünk" – mondja a Konföderáció képviselője.

Zajaczkowska-Hernik nyilatkozatának nagy része a migrációs paktumra vonatkozott.

"De Ön a migrációs paktum arca is. Úgy szólítalak meg, mint nő a nőt, mint anya az anyát. Hogyan nem szégyell olyasmit hirdetni, mint egy migrációs paktum, amely oda vezet, hogy nők és gyermekek milliói érzik magukat veszélyben Európa városainak utcáin? Ön felelős minden nemi erőszakért, minden támadásért, amelyet az illegális bevándorlók beáramlása okozott. Ön az, aki meghívja őket. Börtönbe kell mennie azért, amit csinál, nem az Európai Bizottsághoz!" – zárta gondolatait a lengyel politikus.

"Az Ön jelenléte az EB élén az EU további összeomlását jelenti" – tette hozzá, majd széttépett egy "Európai Zöld Megállapodás" és egy "Migrációs paktum" feliratú papírlapot.

Hírdetés

A képviselőnő felszólalását frakciótársai és más jobboldali képviselők hangos tetszésnyilvánítással és tapssal, míg a baloldaliak felháborodással és fütyüléssel értékelték.

A lengyel képviselőnő felszólalásával néhány óra alatt "sztárrá" vált az európai jobboldali körökben. Jobboldali újságírók és politikusok méltatják kemény felszólalását. Az X-csatornájára néhány óra alatt 3000 új feliratkozás történt.

A lengyel balliberálisok természetesen tűz alá vették a Zajaczkowskát.

A Polgári Koalícióhoz kötődő Dariusz Joński EP-képviselő így nyilatkozott: "A Konföderáció nem okozott meglepetést. Ewa Zajaczkowska-Hernik szégyent hoz Lengyelországra az új Európai Parlament munkájának harmadik napján."

"Ewa Zajaczkowska európai parlamenti képviselő szégyent hoz Lengyelországra. És ez még csak a harmadik munkanapja az új Európai Parlamentnek. Az oroszbarát Konföderáció teljes mélypontja" – kommentálta Agnieszka Filipkowska, Gliwice városi tanácsának tanácsosa.

KG


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »