A szülők gyermekekként akár egymillió forintot is felvehetnek

A szülők gyermekekként akár egymillió forintot is felvehetnek

Többen igényeltek születési támogatást az OTP Egészségpénztárnál, mint tavaly egész évben.

Az idei év első hat hónapjában több igénylés érkezett a pénztártagoktól születési támogatásra, mint 2017 folyamán összesen. Az igénylésszámon túl az első félévben igényelt támogatás mértéke is meghaladta a teljes tizenkét hónapét – olvasható a OTP Egészségpénztár közleményében.

Az OTP szerint az egészségpénztári szolgáltatásai mellett az önsegélyező szolgáltatások is egyre népszerűbbek a tagok körében, a születési támogatás például idén fél év alatt minden tekintetben felülmúlta a 2017-es év végi eredményeket.

Hírdetés

2018. június végéig 8 százalékkal emelkedett a születési támogatást igénylők száma a teljes előző évhez képest. Az igénylők száma mellett a féléves igényelési összeg ugyancsak meghaladta a 2017-es értéket, ami már jelenleg is 28 százalékos növekedést jelent

– így a Pénztár ismét rekord évet zár.

A gyermeknevelő szülők gyermekenként akár egymillió forintot is felvehetnek saját egyéni számlájukról, számlánként egyszer (fontos megjegyezni, hogy a gyermeknek nem kötelező bejelentett szolgáltatási kedvezményezettnek lennie). Az OTP Egészségpénztár tagja – gyermeke születését követő 120 napon belül – egyéni számlájáról maximum 1 millió forintot igényelhet születési támogatás címén, melynek kockázatmentes hozama a 12 százalékot is meghaladhatja a 20 százalékos személyi jövedelemadó-visszatérítés révén (aminek a felső határa évi 150 ezer forint).


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »