A sztárfilozófus szerint az emberiség egy új világháború korai szakaszába lépett

A sztárfilozófus szerint az emberiség egy új világháború korai szakaszába lépett

Bernard-Henri Lévy sztárként ünnepelt francia filozófus, háborús riporter és műsrorvezető szerint az emberiség egy új világháború korai szakaszába lépett – írja a Politico.

Ahogy azt a brüsszeli lap egyébként párját ritkítóan szubjektív cikke le is szögezi, Lévy rendkívül nagyra tartja az Egyesült Államokat, szerint Jean-Jacques Rousseau „társadalmi szerződésének megtestülése” az USA, és ő maga mélységesen megveti az Európában és Franciaországban „gyökeret verő” Amerika-ellenességet. (Érdemes tehát ebben a kontextusban olvasni minden szavát – a szerk.).

Lévy szerint az Egyesült Államok „állítólagos birodalmát” és „demokratikus szövetségeseit” egy laza, de egyre jobban összefüggő tengely támadja, amely Kínából, Oroszországból, Törökországból, Iránból és a radikális iszlámból áll.

Izrael kapcsán kijelentette, hogy Benjamin Netanjahu kormányfő „szörnyű miniszterelnök”, ugyanakkor ő maga nagymértékben aggódik az antiszemitizmus folyamatos erősödése miatt a nyugati országokban.

Hírdetés

A francia belpolitikát is érintette. Úgy véli, hogy a Jean Luc Mélenchon vezette radikális baloldali párt, az Engedetlen Franciaország egy „világméretű vezetési válság tünete”, amely az USA-ban magába foglalja a woke ideológia terjedését is.

Szerinte a „wokeizmus” Jacques Derrida és Michel Foucalt könyveinek hamis, rosszindulatú kiforgatásán alapul. Az amerikai kampuszokon ténykedő álértelmiségiek – példaként említette a genderideológia egyik fő terjesztőjét, Judith Butler filozófust – felismerhetetlenségig eltorzították Derrida dekonstrukciós koncepcióját. 

„Egész életemben a befogadásért küzdöttem. De a wokeisták nem ezt mondják. Ők személyes tereket, az identitások szétválasztását, identitások közti határokat követelnek. Ez nem befogadás, hanem épp az ellenkezője”

mondta.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »