A szovjetekhez átállt árulókról emlékezett meg a "Magyar Honvédség"

A szovjetekhez átállt árulókról emlékezett meg a "Magyar Honvédség"

Az árulók emlékművét megkoszorúzták, megemlékezést tartottak hivatalosan, míg a hős védőkről a megemlékezést betiltották.

A honvedelem.hu-n bukkantunk a „A Budai Önkéntes Ezred hősei előtt tisztelegtek” című cikkre, ami vérlázító módon a szovjetek oldalára átállt magyarországi katonákról tartott megemlékezésről szól. Ugyanis, kapaszkodjunk meg, „Papp Ferenc ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály főosztályvezető-helyettese” megemlékező beszédet tartott egy hivatalos, Honvédelmi Minisztérium által szervezett megemlékezésen az árulók tiszteletére, ahol volt díszőrség, koszorúzás, Magyar takarodó eljátszása.

Hírdetés

A széthízott tokás Papp így menti fel az árulókat, akik nemcsak parancsot, hanem Istent és Hazát is megtagadva átálltak a vörös rém oldalára és asszisztáltak a magyar nők tömeges megerőszakolásához, a sziklakórházban rekedt sebesültek lelángszórózásához, a foglyok kivégzéséhez: „Az önkéntes honvédek nem voltak se vörös zsoldosok, se gyávák. Pár nap alatt hatszázan haltak közülük hősi halált. 1945. február 13-án, a budavári turulszobornál a szovjet mellett a magyar lobogót is kitűzhették”. Gyenge kísérlet, és még elmondják, hogy az árulók jutalma az lett, hogy a szovjetek golyófogónak használták fel őket (és ezért voltak hősök…).

Ezzel szemben a Kitörés valódi hőseiről, a magyar és német egységekről nem emlékezett meg a HM. Sőt, politikai nyomásra tiltották be a Várba szervezett megemlékezést… A honvedelem.hu egy cikkben emlékezik meg az ostromról, amiben nem a hősies kiállást méltatja, hanem az anyagi javakat siratja, és a szokásos német gyűlöletet erősíti.


Forrás:deres.tv
Tovább a cikkre »