A Szövetséget a parlamentbe! – bemutatkoztak a Losonci járás képviselőjelöltjei

A Szövetséget a parlamentbe! – bemutatkoztak a Losonci járás képviselőjelöltjei

Nótaest keretében Füleken is bemutatkoztak a Szövetség járási képviselőjelöltjei. Cziprusz Zoltán, Pál Attila, Marcinkó Zoltán, Atlasz Arnold és Szvorák Dávid egyöntetűen hangsúlyozták: itt az idő, hogy a felvidéki magyarságnak újra legyen parlamenti képviselete!

A városi művelődési központban összegyűlt szép számú közönséget Marcinkó Zoltán, a Szövetség Losonci járási elnöke köszöntötte, majd a jelöltek bemutatkozása következett, és kitértek arra is, mit tartanak a párt fő prioritásainak. Marcinkó Zoltán elmondta, a következő kormánynak egy elég rossz helyzetben lévő államot kell átvennie. A tavalyi költségvetési deficit 8 milliárd euró volt, a gazdaság lassul, az alapkamatok emelkednek. A kérdés az, hogy összeáll-e egy olyan szakszerű kormány, amely ezekre a problémákra képes megoldást találni.

A következő négy évben olyan fajsúlyos témák kerülnek előtérbe, mint az oktatásügy, a közigazgatás és az egészségügy. Ez a három dolog mindannyiunk életét befolyásolja, ezért fontos, hogy ott legyen a déli régiók, a magyarok hangja, nem csak a parlamentben, de a kormányban is. Csak akkor tudunk beleszólni ezekbe az ügyekbe, amelyek hosszú távon hatással lesznek az életünkre”

– emelte ki.

Pál Attila szerint, Dél-Szlovákia fejlődését csak a magyar párt tudja garantálni, ez pedig a Szövetség.

Nekünk a parlamentbe jutás nem a célunk, csupán egy eszköz ahhoz, hogy kormányra kerüljünk. Most minden esélyünk megvan rá, ezért kérünk mindenkit, hogy szeptember 30-án menjen el szavazni, válassza a 18-as listát, és karikázza a számára szimpatikus, régiós jelölteket, hiszen azokat számon lehet majd kérni”

– emelte ki.

Atlasz Arnold a többi között a fiatalok elvándorlását jelölte meg problémaként.

Nincsen szakképzett munkaerő, hiszen a képzett fiatalok többsége külföldre megy dolgozni. Folytatni kell az autópályát, hogy ide is érkezzenek beruházások. Ezért fontosak az idei parlamenti választások, hogy rólunk, mi magunk dönthessünk”

– hangsúlyozta.

Hírdetés

Cziprusz Zoltán köszönetét fejezte ki, hogy egy évvel ezelőtt a Losonci járásban is jó eredményt hozott a Szövetség, hiszen megduplázták a megyei képviselők számát. Így az eddigi 5 képviselő helyett jelenleg 9 megyei képviselőjük van.

Ezen a megmérettetésen Szlovákia első számú győztesei lettünk. Nekünk van a legtöbb polgármesterünk, a legtöbb megyei képviselőnk, ránk adták le a legtöbb szavazatot. Ezt azért is fontos elmondani, mivel sokan kétkednek a Szövetség sikerében. Én azt gondolom, hogy ha ez a párt egy évvel ezelőtt ilyen eredményeket hozott, akkor most is sikerülhet elérni, sőt túllépni az 5%-ot” – mondta.

Hozzátette továbbá, hogy a siker érdekében helyi, megyei és országos szinten is ott kell lennie a Szövetségnek.

„Egyre több felmérés mér minket 5% fölé, ezért bízom benne, hogyha összefogunk, a 6,5%-ot is sikerül elérni. Ebben kérem mindannyiuk segítségét” – mondta.

Szvorák Dávid kiemelte, itt az idő, hogy higgyünk magunkban, higgyünk a közösségünk erejében, és mondjunk nemet az országban uralkodó káoszra.

A Szövetség szlogenje: Itt az idő! Itt az idő, hogy sokan legyünk, itt az idő, hogy erősek legyünk, és itt az idő, hogy parlamentbe jussunk. Szeptember 30-án válasszuk a Szövetség listáját, és karikázzuk azokat az embereket, akik ismerik régiónk problémáit”

– hangoztatta.

Marcinó Zoltán zárszóként hozzátette, majd minden szlovák párt listáján van magyar jelölt. De ezeknek a pártoknak csak a déli régiók szavazataira van szükségük, hiszen egy ember, nem tud eredményeket hozni.

„Ezért fontos, hogy az Önök számára szimpatikus, legesélyesebb régiós jelölteket karikázzák, hogy ennek a térségnek is legyen hangja a parlamentben. Csak az itteniek tudják, hol szorít a cipőnk.

Össze kell fognunk, és 30-án mindenkit elküldeni az urnákhoz. Hiszen a politika mindenki életét befolyásolja. Az adja a feltételeket, de a lehetőségeket is, és ha nem mi befolyásoljuk a saját életünket, akkor azt mások fogják megtenni helyettünk, de nem a mi jólétünk érdekében”

– zárta Marcinkó Zoltán.

A jelöltek beszédét követően került sor a Nótaestre, melyen a Gömöri Cigányzenekar és Kukolíkné Szendrei Rózsa lépett a színpadra.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »