A Szövetség és a polgármesterek az R7-es gyorsforgalmi út építésének folytatását sürgetik

A Szövetség és a polgármesterek az R7-es gyorsforgalmi út építésének folytatását sürgetik

Az infrastruktúra fejlesztésének fontosságára és az R7-es gyorsforgalmi út déli régiókon történő folytatására szólította fel hívta fel a figyelmet a Szövetség és az érintett régió több polgármestere. Kérésüknek petícióval is hangot adtak, melyet az említett gyorsforgalmi út Gellénél félbeszakadt szakaszánál indítottak, sajtótájékoztatóval együtt.

A petíció aláírói elégedetlenségüket fejezik ki a déli régiók infrastruktúrájának helyzetével. Az országrészek közötti aránytalanság megmutatkozik az úthálózat és a vasút fejlesztésében is, ami azt eredményezi, hogy ezekben a régiókban rosszabb gazdasági lehetőségek.

Hírdetés

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke rámutatott, hogy nem csak az egészségügy és az igazságszolgáltatás területén bánik mostohán a kormány az ország déli és keleti régióival, hanem a közlekedés esetében is. A pártelnök felhívta a figyelmet a megnövekedett teherforgalom miatti megoldatlan problémákra is, valamint a szlovákiai R1-es útnak a magyarországi M1-essel való összekötésének szükségességére is.

A déli régió fejlesztését a sajtótájékoztatón sürgetve felszólaltak Horváth Árpád (Gúta), Hájos Zoltán (Dunaszerdahely), Keszegh Béla (Komárom)  polgármesterek is, valamennyien saját régióik helyzetét is ismertették, a petíciót Naszvad és Érsekújvár polgármesterével kiegészülve ők kezdeményezték. Követendő megyei példákat említett Farkas Iván (Muzsla polgármestere, megyei képviselő), Nyitra és Nagyszombat megye nagy tempóban újítja fel a hatáskörükbe tartozó utakat.

A kezdeményezők 50 ezer aláírást szeretnének összegyűjteni, és ezzel folytatni majd az infrastruktúra fejlesztéséért folytatott küzdelmet Pozsonyban is. (on)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »