A szónokverseny kiterjesztése a Kárpát-medencére

Közös, nemzetegyesítő erőnek nevezte Sölch Gellért, a Belügyminisztérium (BM) helyettes államtitkára, hogy a Kölcsey Ferenc szónokversenyt az idén a Kárpát-medence egészére hirdették meg, szerinte ez a magyar nyelv szolgálatává is teszi a megmérettetést.

Hírdetés

Sölch Gellért szombaton a váci Piarista Kilátó Központban, a rendezvényen mondott köszöntőjében azt mondta: a Kárpát-medencei Kölcsey Ferenc szónokversenyen indulók az igényes beszéd és a hagyomány tisztelete mellett vállalták a nyilvános beszéd felelősségét is.
   
„Olyan úton járnak, amin a kimondott szónak súlya is van, hiszen felkészülés, végiggondolás áll mögötte” – tette hozzá a helyettes államtitkár.
   
Kiemelte: az, hogy a verseny Kölcsey Ferenc nevét viseli – különösen a Himnusz születésének 200. évfordulóján -, még magasabbra teszi a mércét.
   
Gergely Zsolt, a verseny főszervezője az MTI-nek elmondta, hogy a Piarista Kilátó Központban megtartott döntőbe 16 diák jutott be.
   
A zsűri döntése alapján a szónokverseny első helyezettje Kőműves Csenge, a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanulója lett. A második helyezést Révész Nikolett, a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola hallgatója szerezte meg, a harmadikat Szkocsorszki Dávid, szintén a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanulója – ismertette.
   
A rendezvény fővédnöke Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára volt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »