A szónokok eltűntek, a massza maradt

A szónokok eltűntek, a massza maradt

A tegnapi tüntetés margójára!

Sok bírálatot kaptunk azért mert egyesek szerint különcködünk vagy elhatárolódunk, nem csatlakozunk.

Most úgy döntöttünk, hát legyen meg az ellenzők akarata, gyülekezünk az AIG magyarországi fióktelepe előtt (hiszen sokan megkérdőjelezték létét is) ott néhány mondatban tájékoztatva a megjelenteket csatlakozunk a Kossuth téri tüntetéshez.

Ez meg is történt bár a rendezvény vagyis a szervezők éppen a befejezés utolsó mondatával zárták a tüntetést, mire odaértünk.

De olyan érzés volt a rengeteg ember között járva, hogy várnak még valamire. Kicsit körbeérdeklődve azt válaszolták a színpadon szónoklók elmentek és egy kicsit úgy érzik magukra hagyták az embereket.

Talán nem is kellett mondani, mindannyiunknak ugyanaz jutott eszébe. Itt a tömeg a technika még egyben, a sajtó egy helyen és az elégedetlenség a tüntetés tárgya. Szót kaphatnak-e a devizában nyilvántartott társadalmi réteget képviselők?

A hídégzuhanyként az elutasító és a puszta gyűlöletes hangnem , mely egyértelművé tette számunkra, hogy a meghirdetett célok, köszönőviszonyban sincsenek a valós szándékkal. Nem akarom megnevezni azon szervezet nevét, melynek képviseletében egyik károsultat lealázó és trágár szavakkal illette, majd távozásra szólította fel.

Fotó:Boon

Neki üzennem a devizában nyilvántartott emberek nem gyávák, nem nyerészkedők és semmivel sem kevesebbek, mint ti De becsületesebbek annál, mentsem azt névválasztásotokból gondolná az ember. rólatok.Hiszen akik megjelentek a sorstársaikért is kiálltak.

Hírdetés

Sok tüntetésen vettem részt és szerveztem, de olyat még nem láttam, hogy a szervezők magukra hagyják a feldühített embereket, csináljatok, amit akartok mi meg majd megnézzük a tévében.

Soha nem voltam még olyan tüntetésen,ahol akit megkérdeztem miért jött ki, majd mindenki mást mondott. Soha nem tapasztaltam ekkora gyűlöletet, mely tüntető és tüntető között “lobogott”. Mert bármennyire hihetetlenül is hangzik nem volt kormányváltó hangulat, hanem a tömeg nagy-része pusztán az elégedetlenségét kívánta jelenlétével kifejezni.

Annyit sikerült elérni, ha ezt egyáltalán eredménynek lehet tekinteni, hogy a sorfalig eljutva néhány mondatot beszélve a helyszínt biztosító rendőrök parancsnokával, érdekesnek találtatott megmozdulásunk és készült egy felvétel. Mert a célunk továbbra is a tájékoztatás, nem meggyőzés, hanem a tájékoztatás.

Arra kell felhívni mindenki figyelmét, hogy mielőtt jelenlétével fel kíván vállalni egy tüntetést, előtte a lehetőségeihez mérten nézzen utána valóban ugyanaz szándék és a cél, melyet a szépen, fülbemászóan megfogalmazott szlogenek hirdetnek.

Hazaérve láttam, hogy ismét a média munkatársait zaklatják egyesek. Ezt is másképp látja a devizában nyilvántartott társadalmi réteg, hiszen mindannyiunknak az a célja, hogy egyre többet és többet tudósítsanak a “barikád” innenső feléről, az áldozatok szemszögéből. Én értem, és nagyon is megértem, ha valaki egy-egy tudósítás, mely nem biztos, hogy objektívra sikeredett felháborodik, átéltük, nem egyszer, de akkor sem támadtuk meg egyiket sem, pedig 20milliárd eurónyi okunk lenne rá.

Az mondom (személyes véleményem), inkább legyünk tízen, százan, ezren, de az ott megjelentek tudják, hogy ki és miért hívta oda őket. Nem utolsó sorban mi legyünk az utolsók akik távoznak a tüntetésről, mert tudni akarjuk, mindenki épségben elindult haza.

Az remélem senkinek sem burkolt célja, hogy addig hergelje az elkeseredett embereket, amíg jól összeveretik magukat a rendőrséggel?

Köszönöm mindazoknak, akik vidéken felszólaltak a piaci alapon való forintosítás ellen, hiszen az nem megoldás, hanem az uzsora legalizálásának kísérlete.

Grell Antal
B.É.CS.
ui:mi nem 2018-ra készülünk, hanem akit lehet mentünk.

Címlapfotó:Híradó

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »