A szomszédját akarta bevitetni, terrorizmus miatt őt ítélték el

A szomszédját akarta bevitetni, terrorizmus miatt őt ítélték el

Szomszédját megöléssel fenyegette a rendőrségnél egy 67 éves győri férfi, a Győri Fellebbviteli Főügyészség most az illető büntetését súlyosítaná, kevesellve a 2 év, 8 hónapot.

Az ítélet szerint a férfi és 75 éves szomszédja évtizedek óta marta egymást, sokszor ment ki hozzájuk a rendőr is, és a férfi ellen többször indult eljárás, legutóbb a szomszéd rágalmazásáért. Egy nyári napon úgy vélte, hogy a szomszéd az ő szőlőjét locsolja a kerítésen keresztül, felhívta a rendőrséget is, de a hatóságot nem hozta lázba a dolog. Egy óra múlva még mindig ezt látta az ablakból, s megint tárcsázta a 112-t- Ekkor azzal kezdett fenyegetőzni, hogyha nem jönnek ki és nem viszik el a szomszédját, akkor „beleböki a vasvellát”. Bejött a számítása, mert erre kijöttek a rendőrök, csak nem a szomszédot, hanem őt vették őrizetbe. 

Hírdetés

Igaz, aligha látta át, hogy amit tesz, az terrorcselekmény: a férfi a szomszéd életével fenyegetőzve a rendőri szervezetet akarta intézkedésre akarta kényszeríteni.  

A Győri Törvényszék a férfit terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt 2 év 8 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a férfi és védője felmentésért, enyhítésért fellebbeztek. 

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztés azért is indokolatlanul enyhe, mert a vádlottat a korábbi eljárások nem tartották vissza az újabb törvénysértésekől. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »