A szoknya napja – A szoknya múltja? – Párizsban agyonverik a miniszoknyás nőket

A szoknya napja – A szoknya múltja? – Párizsban agyonverik a miniszoknyás nőket

A Le Figaro nemrégiben cikkében felidézte, hogy néhány éve Isabelle Adjani főszereplésével elkészült egy meghökkentő francia film “A szoknya napja” címen, amelyet annak idején többen megtámadtak. A bírálók akkor azt állították, hogy egy alig létező jelenséget túloz el és tálal társadalmi problémaként a film. Mint tudhatjuk, korábban felháborodva verték az asztalt a “No-Go” zóna fogalma hallatán is. Ma viszont olyan méreteket öltött a nők elleni erőszak, az utcai brutalitás, hogy nem lehet megkerülni a témát. A Le Figaro is leszögezi: egyértelműen kiderült, a probléma  létezik és egyre súlyosabb. A társadalomkritikában a korát megelőző “A szoknya napja” című film tömören arról szól, hogy a nők félnek rövid szoknyában járni, mert megalázásnak és erőszaknak vannak kitéve, ami ellen egy tanárnő úgy lázad, hogy szándékosan miniszoknyában kezd el járni, egy bevándorlókkal teli francia elővárosban.

Büszke Párizsi nő – A kép illusztráció

A Le Figaro egy interjúban szólította meg a Isabelle Adjani-t, a film főszereplőjét. A beszélgetés persze még most is a Nyugat-Európában szokásos, óvatoskodó PC-nyelvezetben készült, tulajdonképpen csak a színésznő egyik válaszából hámozhatná ki a naivabb olvasó – ha nem tudná nagyon jól maga is -, hogy a nőket a muszlim migránsok támadják meg rendszeres a miniszoknya miatt. A tényfeltáró őszinteség és szókimondás helyett Isabelle Adjani is csak körülírta  a lényeget: elmondta, hogy a problémának a gyökere a vallásos muszlim emberek viszonya a “laicitáshoz” (világiassághoz). Persze mi kimondhatjuk leplezetlenül is, amit például a Magyar miniszterelnök is sokszor hangsúlyozott Európa társadalmi jövőjével kapcsolatban: gyökeresen eltérő kultúrákból nem lehetséges párhuzamosan békében egymás mellett létező társadalmakat létrehozni, ilyesmi csakis az ostoba “libernyák” fejekben létezhet. A leginkább csak az ortodoxiát, radikalizációt ismerő iszlám számára nem létezhet a társadalomnak egy vallásmentes, “világi” rétege, kölcsönös elfogadásról a dolgok természete miatt szó sem lehet.

Hírdetés

A mostani, francia földön”meredek témafelvetésnek” természetesen oka van. A “nyílt társadalom” csontvázai visszagyömöszölhetetlenül zuhannak ki Nyugat-Európa ruhásszekrényéből. Történetesen a nők elleni támadások egyre elképesztőbb jelleget és méretet öltenek, amit nem lehet többé agyonhallgatni és bagatellizálni. Párizs tizennyolcadik kerületében, a Sacré-Coeur szomszédságában sötétedés után már szabályosan rettegnek a nők, merthogy rendszeresen megalázzák, brutálisan megverik, összevissza rugdossák őket öltözködésük miatt. Nem csak Párizs-ban, hanem Strasbourg-ban, Mulhouse-ban és más városokban is egyre több a támadás a miniszoknyás nők ellen. Csak az elmúlt héten kettő is volt. A legbrutálisabb fajtából. Olyan módon csapnak össze a társdalom összeegyeztethetetlen rétegei, hogy ezzel kapcsolatban már Macron elnök szóvivőjének is muszáj volt megszólalnia, és természetesen elítélni az erőszakot.

Az elmúlt héten Mulhouse-ban két miniszoknyás lányt vertek szét: egyiküket fojtogatta és felpofozta egy radikális muszlim támadó, a másik lányt már ököllel verték, és amikor végül a földön feküdt, még akkor is tovább rugdosták. A 18 éves erőszaktevőt elfogták a rendőrök. Strasbourgban pedig egy 22 éves egyetemista lányt vert agyba-főbe három férfi, mert miniszoknyában volt. Ez ám a “gang-bang”. A francia közszolgálati rádió felidézte, hogy “nézd ezt a kurvát szoknyában” kiabálással indították támadást a lány ellen, majd azt ordították az arcába: “fogd be a pofádat, kurva, szétbasszuk a szemedet” majd fényes nappal a strasbourgi belvárosban hárman kezdték módszeresen verni a lányt. A híradásokból kiderül: a járókelők inkább oda sem akarnak nézni, nem hogy a nők segítségére kelnének. Strasbourgban az elmúlt két évben 1831 nőt támadtak meg az utcán a “túl rövid” szoknya miatt.

Nyilvánvaló, hogy Nyugat-Európában immár beköszönteni készül a “szoknya múltja”, és vele együtt az utolsó végnapjait éli a társadalmi béke és nyugalom is, aminek a helyét a folyamatos terror, félelem és rettegés veszi át. Lassan No-Go zónává alakul egész Nyugat-Európa. A feministáknak meg most kellene aktivizálniuk magukat és felszólalniuk a “nők elleni erőszak” ellen! Na, most jöhet a provokatív “SlutWalk”, magyarul “RibancSéta”, az önmagukból és ruháikból kivetkőző feminista nők világmozgalma! Sok sikert kívánunk! Ki hitte volna, hogy ilyen hamar visszanyal a fagyi. Pedig tényleg muszáj lenne a korábban nagyhangú feminista csürhének elvégeznie ezt a munkát, mert azok után, hogy a férfiak “szemétségéről”, a “nőelnyomásról” szóló hazugságokkal, tömény férfigyűlölettel mocskolták be az európai férfiak becsületét, most ezek a kiábrándult, kiherélt férfiak inkább félrefordítják az arcukat az utcákon és nem segítenek a nőknek. Így jár végül, aki a társadalom gyökerére, alapzatára, a férfiara emel fejszét. – Mi lesz veletek lányok-asszonyok?


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »