A szlovének azzal fenyegetnek, hogy szabotálni fogják a horvát turistaidényt

A szlovének azzal fenyegetnek, hogy szabotálni fogják a horvát turistaidényt

RFE/RL

Egy ideje a volt Jugoszlávia államai között olyan rossz a viszony, amire nem volt példa a balkáni háború óta.

A szlovének azzal fenyegetnek, hogy szabotálják a horvát turista szezont, jelenti a prágai székhelyű Szabad Európa Rádió.

Ivica Dacic szerb külügyminiszter folyamatosan sértegeti Macedóniát és Montenegrót.  Kolinda Grabar Kitarevic horvát elnök a maga részéről keményen hozzájárul ahhoz, hogy Szerbia és Horvátország között olyan feszült legyen a viszony, mint arra nem volt példa a két ország között 1995-ben befejeződött háború óta.

Tomislav Nikolic szerb elnöknek Szarajevóban, a boszniai fővárosban sikerült nagyot rontani a kapcsolatokon.

Hírdetés

Először január 9-én elment a Republika Srpska „államiság napja” ünnepségére, majd pedig, két nappal később, fogadta Momcilo Krajisnik elítélt háborús bűnöst, akit 20 év börtönre ítéltek az 1992-95-ös háborúban elkövetett bűnökért, beleértve a deportálásokat, etnikai tisztogatást és az emberiség („emberiesség” a közelmúltban elfogadott fordítás szerint) ellen elkövetett bűnöket.

Miután ítéletének kétharmadát letöltötte egy brit börtönben, Krajisnik visszatért Banja Lukába, hogy létrehozza a Republika Srpska Alapítói elnevezésű szervezetet.

(A hosszabb cikk arról nem számol be, milyen módon akarja Ljubljana szabotálni a horvát turistaszezont. Erre megad egy linket, de az csak hibajelzést eredményez.)

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »