A Szlovák Labdarúgó-szövetség támogatja az FTC stadionjának felújítását

A Szlovák Labdarúgó-szövetség támogatja az FTC stadionjának felújítását

Fülek önkormányzata sikerrel pályázott a Szlovák Labdarúgó-szövetségnél, a támogatást az FTC stadionjának belső felújítására használja fel. Az átépítési munkálatokra még az idei év végéig sor kerül.

A 10 ezer eurós dotációt Füleknek a Szlovák Labdarúgó-szövetség az Eurót az euróból program keretében folyósítja. Visnyai Attila alpolgármester, az FTC elnöke tájékoztatása szerint az önkormányzat közel 3500 euró önrésszel egészíti ki az összeget.

„Eredetileg magasabb támogatásért folyamodtunk, melyből a belső infrastruktúrán kívül a pálya megvilágítását is modernizálni szerettük volna. A jóváhagyott összegből és a város önrészéből a hazai klub és a vendégek öltözőit és a vizesblokkokat újítjuk fel. Létrehozunk egy orvosi részleget, amelynek lesz váróterme, vizsgálója és toalettje. A pálya megvilágítását más forrásokból igyekszünk majd fedezni“– magyarázta Visnyai.

Hírdetés

„A versenyszerkezet átalakítása a nézők számára felkészültebb csapatokat, tehát jobb élményt garantál. Nekünk azonban a felkészülés mellett a SZLSZ infrastrukturális igényeit is ki kell elégítenünk. A termek rekonstrukciójának hála teljesítjük ezeket a feltételeket “ – fűzte hozzá. A munkálatokat legkésőbb év végére el kell végezni.

A Közhasznú Szolgáltatások vállalat az utóbbi telek folyamán fokozatosan javította az adminisztratív épület belső tereit. Helyreállították a tornatermet is, melyet a nedvesség miatt teljesen le kellett szigetelni. A padlózatot ugyancsak kicserélték.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »