A szlovák kormányfő telefonon beszélt az ukrán kormányfővel

A szlovák kormányfő telefonon beszélt az ukrán kormányfővel

Robert Fico (Smer-SD) kormányfő telefonon beszélt Denisz Smihal ukrán kormányfővel. Megerősítette a kijevi daganatos gyermekek szlovákiai kórházi elhelyezésére tett ajánlatát.

Abban állapodtak meg, hogy az ideszállításukat és a kórházban való elhelyezésüket az egészségügyi miniszterek fogják megoldani.

Fico megköszönte Smihalnak a támogatást az ellene irányuló merényletet követően. A TASR hírügynökséget a Kormányhivatal (ÚV) sajtóosztálya tájékoztatta.

Hírdetés

„A két kormányfő továbbá abban állapodott meg, hogy a kormányaik rövidesen kölcsönösen kiértékelik azoknak a kötelezettségvállalásoknak a teljesítését, amelyekben a szlovák és az ukrán kormány a nagymihályi ülésen egyezett meg. Ezenkívül megkezdik a következő közös tárgyalás előkészítését is” – magyarázta az ÚV.

Hozzátette: az ukrán kormányfő meghívta a szlovák kormányt egy Ukrajna területén tartott tárgyalásra. Ennek előzetes időpontja 2024. szeptember második fele vagy október eleje.

Fico gratulált Ukrajnának az ország uniós csatlakozásáról szóló tárgyalások megkezdéséhez. A szlovák kormány kész technikai segítséget nyújtani az ukrán kormánynak a tárgyalások során.

(tasr/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »