A szlovák kormányfő optimizmusa: bízik abban, hogy nem lesznek idő előtti parlamenti választások

A szlovák kormányfő optimizmusa: bízik abban, hogy nem lesznek idő előtti parlamenti választások

Eduard Heger, a kereskedelmi TV Joj csatorna csütörtök esti vitaműsorában annak a reményének adott hangot, hogy Szlovákiában nem lesznek előrehozott parlamenti választások.

Optimizmusát a kormány számos reformjára alapozta. Emlékeztetett rá, milyen eredményesek voltak az oktatás, az egészségügy vagy éppen az igazságszolgáltatás területén végrehajtott reformok.

Felhívta a figyelmet azokra a tervezett beruházásokra is, amelyeket a megújítási terv nyomán Szlovákiába érkező pénzekből fognak megvalósítani.

Mint mondta, bízik aban, hogy az SaS vezére, Richard Sulík betartja a szavát és a jövő héten megkezdheti ülését a parlament.

Mi nem váltunk el rosszban az SaS-szel, nem űztük el őket”

– jegyezte meg Heger. Hozzátette: Ők döntöttek a távozás mellett. Ugyanakkor abszurdnak nevezte, hogy erre akkor szánták el magukat, amikor Szlovákiát az energiaválság sújtja.

Hírdetés

Az emberek nem kiváncsiak a politikus bejegyzésére. Ők azt szeretnék tudni, mit tett értük ez a kormány”

– tette hozzá a miniszterelnök. Szavait azzal nyomatékosította, hogy belengette az egészségügyben és az oktatás területén dolgozók béremelését.

Eduard Heger erőskezű vezetőnek tartja magát, aki képes irányítani Igor Matovič pénzügyminisztert, az OĽANO vezérét is. Kifejtette, hogy funkcióba lépése óta azt kellett hallgatnia, hogy ő Matovič bábja, illetve azt, hogy nem sikerül majd megreformálni a felsőoktatást, az igazságszolgáltatást vagy a nemzeti parkokat.

A leendő oktatási miniszter személyét azonban nem kívánta elárulni.

A műsorban szóba került a villanyenergia árának alakulása is. Heger elmondta, hogy az év végéig árstopp lesz érvényben. A polgárok nagyjából olyan szinten fizetnek majd az áramért, mint 2021-ben, és ez jóval kevesebb, mint a környező országokban.

Az elkövetkező időben szeretnék majd bemutatni, hogyan kívánnak segíteni az embereken.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »