A szlovák kormányfő azzal poénkodott, hogy Kárpátalját ígérte Putyinnak az oltóanyagért – Kijev kiakadt

A szlovák kormányfő azzal poénkodott, hogy Kárpátalját ígérte Putyinnak az oltóanyagért – Kijev kiakadt

Újságírói kérdésre, miszerint Igor Matovic mit ígért Oroszországnak a Sputnik V oltóanyagért cserébe, azt válaszolta, "Ukrajnai Kárpátalját" – közölte az RBC.ua. Azonban azonnal hozzá is tette, hogy ez csak vicc, írja a Kárpátinfó.net.

Ezt követően Matovic arra panaszkodott, hogy Szlovákiában kialakult egy vélemény, miszerint az oroszokkal kötött megállapodások automatikusan hazaárulást jelentenek. Elmondta: nem ígért semmit Oroszországnak, és "az oroszok nem akartak tőle semmit".

Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter rögtön reagált a szlovák miniszterelnök Kárpátaljáról szóló nyilatkozatára, szerinte az ilyen kijelentések rontják az országok közötti baráti kapcsolatot.

Hírdetés

Kuleba bírálta a szlovák miniszterelnököt, aki viccelődött, miszerint Ukrajna-Ukrán Kárpátalját ígérte a koronavírus elleni oltásért. Azt javasolta:

inkább cserélje el Szlovákia néhány régióját!

Az ilyen helytelen nyilatkozatokkal a szlovák miniszterelnök elrontja Ukrajna és Szlovákia közötti nagyon barátságos és őszinte kapcsolatokat – mondta Kuleba.

Нехай обміняє на кілька регіонів Словаччини. Прикро, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем’єр псує надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною. https://t.co/xB48xPzX90

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) March 3, 2021


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek