A szlovák alvilág főnöke üzent Mečiarnak a börtönből

Az életfogytiglani börtönbüntetését töltő, egykori hírhedt maffiavezér, Mikulás Černák is megszólalt Mečiar amnesztiáinak ügyében. Az illavai büntetésvégrehajtási intézetből Szlovákia korábbi miniszterelnökének üzent, elég egyértelműen.

 

„Michal Kováč államfő fiának elrablása mögött Vladimír Mečiar állt, aki a Szlovák Titkosszolgálatot használta fel erre a célra,“ jelentette ki Černák a videóban.

 

Róbert Remiáš meggyilkolása Černák szerint összefügg ezzel a bűnténnyel.

 

Vladimír Mečiar korábbi kormányfő amnesztiái Michal Kováč fiának elrablására és Robert Remiáš meggyilkolására is vonatkoznak.

 

„Amennyiben a képviselőknek sikerül végre alkotmányos többséggel eltörölniük az amnesztiákat, a közvélemény végre megtudhatja mindazt, amit a könyvemben már leírtam,” mondta Černák.

 

„Ha lehetőségem lenne még találkoznom Mečiarral, annyit mondanák neki, hogy gyáva dolog tőle az egészet a titkosszolgálat korábbi helyettes vezetőjére kenni, aki azóta már meghalt. Képtelen arra, hogy a múltját férfiként felvállalja, mert sokkal nehezebb vállalni érte a felelősséget, és szembenézni a saját múltjával,“ tette hozzá.

 

Hírdetés

 

Mikulás Černák 2015 decemberében könyvet adott ki, mely hamar a bestszellerlisták élére került.

 

“Maffia volt, van és lesz. Csak az emberek, a taktika és a módszerek változnak. Úgy, ahogy a maffiának szüksége van a politikusokra, ugyanúgy egyes politikusoknak is szükségük van a maffiára” – így kezdődik Mikulás Černák könyve. A szlovák maffia fejét 2010-ben ítélték el életfogytiglanra több rendbeli gyilkosság és egyéb súlyos bűncselekmények miatt.

 

Černák Vladimír Mečiarnak is nekiment. Állítása szerint az egész alvilág tudta, hogy Róbert Remiáš meggyilkolását a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) rendelte meg a maffiánál.

 

 

Amikor 1997-ben Černák emberei Besztercebányán eltették láb alól az albán maffia vezéreit, a SIS egyik akkori vezetője, Svěchota állítólag azt mondta neki, hogy ha valamire szüksége lesz, csak szóljon. Néhány hónappal később Svěchota elárulta azoknak a titkos tanúknak a kilétét, akik a már  halott Ivan Mello ellen tanúskodtak. “Egy papírra felírva hozta a neveket, amiket még aznap átadtam Ivan Mello testvérének, Karol Mellonak, hogy fussa körbe őket” – írja könyvében Černák.

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: topky.sk

 

További ajánlott írások:

 

Könyv a börtönből: 18 év után kitálalt a szlovák maffia feje


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »