A szíriai Palmyra térségét támadta az izraeli hadsereg

A szíriai Palmyra térségét támadta az izraeli hadsereg

Izrael támadást intézett a Homsz tartományban található Palmyra térsége ellen Szíriában, legfrissebb hírek szerint a támadásban négyen meghaltak, és többen megsebesültek.

A szíriai védelmi minisztérium éjjel azt közölte, hogy a támadás helyi idő szerint nem sokkal éjfél előtt történt, célpontja egy távközlési torony volt, és anyagi károkat is okozott. A támadásban egy szíriai katona meghalt, három pedig megsebesült.

Az al-Hadasz dubaji székhelyű hírtelevízió értesülései szerint az izraeli légierő a T-4 kódjelű katonai reptéren lévő iráni drónbázisra mért légicsapást. A katonai reptéren a szíriai hadsereg oldalán harcoló síita fegyveresek állomásoznak. A híradás szerint négy halottja és ismeretlen számú sebesültje van a támadásnak.

Hírdetés

Izrael október 8-án is csapást mért ugyanerre a katonai reptérre, akkor hat szíriai katona és tizenkét síita fegyveres sebesült meg, és akkor is találat érte a távközlési tornyot.

Az Izraeli Fegyveres Erők sok száz hasonló légi támadást hajtottak végre a Szíriai Arab Köztársaság területén az elmúlt évtizedben, több tucatot az elmúlt hetekben. Habár a Tel-Avivban székelő kormány ritkán ismeri be az agressziókat, folyamatosan kritizálja az irániak jelenlétét Szíriában, valamint a Hezbollah mozgalommal kapcsolatba hozható fegyveresek ottlétét, akik a Dél-Libanonban működő politikai párt és fegyveres szervezet tagjai.

MTI nyomán

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »